Θύμα του Harvey Weinstein και η Anne Heche

anne-heche Chris Pizzello
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ισχυρίζεται πως απολύθηκε από την Miramax επειδή τόλμησε να αντισταθεί στον πανίσχυρο, τότε, παραγωγό.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Anne Heche αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του Harvey Weinstein και, όταν αντιστάθηκε, απολύθηκε από project της Miramax. Οι καταγγελίες της Heche έγιναν στην εμφάνισή της στο podcast Allegedly With Theo Von & Matthew Cole Weiss.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, ο παραγωγός φέρεται να της έδειξε τα γεννητικά του όργανα και εκείνη έφυγε από το δωμάτιο προτού υπάρξει η οποιαδήποτε σωματική επαφή. Όπως αναφέρει στη συνέχεια, απολύθηκε από τη δουλειά για την οποία είχε προσληφθεί στην Miramax, την εταιρεία παραγωγής στην οποία τα αδέλφια Weinstein εργάζονταν εκείνη την εποχή.

Invision/AP / Richard Shotwell

Σχεδόν καθημερινά γίνονται νέες καταγγελίες για την συστηματική ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein.

Η Heche δεν αποκάλυψε από ποιο project απολύθηκε, αλλά σημείωσε πως εκείνη την εποχή φοβόταν να μιλήσει για το συμβάν, καθώς ο Weinstein τότε ήταν ένας πανίσχυρος παραγωγός. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι «επιπτώσεις» στην περίπτωση που δημοσιοπούσε τις καταγγελίες τότε θα ήταν εξίσου σοβαρές, αντίστοιχες των τραυματικών εμπειριών άλλων γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης.

Ο Harvey Weinstein, ο οποίος έπεσε θύμα βίας σε πρόσφατη έξοδό του, αρνείται κατηγορηματικά τις σοβαρές κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Μετά τις αποκαλύψεις, η πάλαι ποτέ κραταιά Weinstein Company αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ενώ ο ίδιος ο Weinstein εισήχθη αυτοβούλως σε κλινική απεξάρτησης στην Αριζόνα.