10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν (ή πολύ φθηνά) στη Νέα Υόρκη

nea-yorki

Το «Μεγάλο Μήλο» δεν είναι μόνο μια ακριβή πόλη, αφού «κρύβει» πολλές δωρεάν δραστηριότητες

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη είναι για πολλούς όνειρο ζωής. Η απόσταση, όμως, και τα ακριβά εισιτήρια αποτελούν συχνά αποτρεπτικό παράγοντα. Μήπως, όμως, οι παρακάτω ευκαιρίες στο «Μεγάλο Μήλο» σας κάνουν να πάρετε επιτέλους την απόφαση και να κλείσετε αυτά τα πολυπόθητα εισιτήρια;

Η Νέα Υόρκη είναι ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις για να επισκεφτεί ή να ζήσει κάποιος. Αυτό είναι δεδομένο. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ανάμεσα στις πόλεις με τα περισσότερα δωρεάν ή φθηνά πράγματα να κάνει ή να απολαύσει κάποιος. Οι προσφορές αυτές προκύπτουν από ένα σύνολο φιλάνθρωπων, από καλλιτέχνες, μουσικούς, κωμικούς, foodies και άλλους δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν τη δουλειά τους με τον κόσμο. Κι αυτό, φυσικά, έχει κερδισμένους όλους τους ταξιδιώτες.

Δείτε παρακάτω τι θα μπορούσατε να απολαύσετε σε ένα ταξίδι σας στη Νέα Υόρκη, χωρίς να βάλετε το χέρι βαθιά στο πορτοφόλι σας.

Το εσωτερικό του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης

Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης
Ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, το Met, έχει προτείνει είσοδο στην τιμή των 25 δολαρίων. Αυτό, όμως, που δεν ξέρουν οι περισσότεροι, είναι ότι στην πραγματικότητα μπορούν να πληρώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση.

(Φθηνό) κομμάτι πίτσα
Μερικές από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς πιτσαρίες της πόλης χρεώνουν το 1 κομμάτι πίτσας τουλάχιστον 4 δολάρια. Επειδή, όμως, είναι κρίμα να βρεθεί κάποιος στη Νέα Υόρκη και να μην απολαύσει πίτσα, μπορεί να τη βρει με μόλις 1 δολάριο από τις διάφορες τοποθεσίες 2 Bros. Pizza και άλλα ανεξάρτητα στέκια σε όλη την πόλη.

Οι φίλοι του κρασιού θα είναι πολύ απασχολημένοι στη Νέα Υόρκη

Συμμετοχή σε γευσιγνωσίες κρασιού
Το Astor Wines and Spirits στο Greenwich Village φιλοξενεί τακτικά δωρεάν δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων τα απογεύματα, ενώ μερικές φορές πραγματοποιούνται πολλαπλά event μέσα στην ημέρα. Αν, μάλιστα, κάποιος δοκιμάσει κάτι που του αρέσει, μπορεί να αγοράσει 1 μπουκάλι κρασί ή sake με 15% έκπτωση την ημέρα της επίσκεψης.

Στρείδια με 1 δολάριο
Οι happy hours στην πόλη προσφέρουν ωμά στρείδια με 1 δολάριο το καθένα και κάποιες μπορεί να διατηρούνται και τα σαββατοκύριακα. Υπάρχει, μάλιστα, και ολόκληρο site αφιερωμένο στις συγκεκριμένες happy hours, ανάλογα με τη γειτονιά και με link σε κάθε εστιατόριο.

www.brooklynbrewery.com

Το ζυθοποιείο Brooklyn

Ξενάγηση στο ζυθοποιείο Brooklyn
Το Brooklyn Brewery θεωρείται πλέον ένα από τα πιο γνωστά της πόλης. Αν σας ενδιαφέρει να το δείτε από κοντά, να θυμάστε ότι από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη μπορεί οι ξεναγήσεις να κοστίζουν 15 δολάρια, αλλά το σαββατοκύριακο είναι δωρεάν.

Βόλτα στο Μουσείο Τέχνης του Μπρονξ
To Bronx Museum of the Arts είναι ένα σύγχρονο μουσείο τέχνης, πάντα ανοιχτό στο κοινό. Η μόνιμη συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 κομψοτεχνήματα, ενώ περιλαμβάνει και εναλλασσόμενες εκθέσεις, όπως και εκπαιδευτικά προγράμματα.

www.wikipedia.org

Το θέατρο UCB

Σόου αυτοσχεδιασμού
Αν έχετε καλλιτεχνική πλευρά και σας αρέσει να απολαμβάνετε διάφορες δημιουργικές εκδηλώσεις, το Upright Citizens Brigade Theatre προσφέρει μαθήματα και performances. Τα βράδια της Κυριακής, το UCB Chelsea παρουσιάζει το "Asssscat 3000" ένα σόου αυτοσχεδιασμού που συχνά εμφανίζονται διάσημοι κωμικοί. Η παράσταση των 9.30 είναι δωρεάν, αν και για να προλάβει κάποιος τα δωρεάν εισιτήρια, πρέπει να σταθεί στην ουρά για ώρες.

Δωρεάν καγιάκ
Από το Μάιο μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου, το Downtown Boathouse, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εθελοντών στην προβλήτα 96 προσφέρει κανό καγιάκ, κλειδαριές ποδηλάτων, θυρίδες και αντηλιακό στο κοινό δωρεάν. Η χρήση των καγιάκ, όμως, περιορίζεται στα 20 λεπτά τη φορά.

Η δωρεάν γιόγκα έχει πολλούς οπαδούς στο πάρκο Bryant

Γιόγκα στο πάρκο
Το Bryant Park φιλοξενεί δωρεάν μαθήματα γιόγκα εδώ και 13 χρόνια. Υπάρχουν πρωινά και απογευματινά μαθήματα από τα μέσα του Μαΐου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, από διαφορετικούς εκπαιδευτές τη φορά.

Δωρεάν βόλτα με το φέρι στο Staten Island
Αν ρωτήσετε τους ντόπιους ποιος είναι ο πιο φθηνός τρόπος να δείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας από κοντά, σίγουρα θα σας δείξουν τον τερματικό σταθμό Whitehall στην άκρη του Μανχάταν. Εκεί υπάρχει φέρι που πάει τους επισκέπτες δωρεάν στο άγαλμα σε μια βόλτα 25 λεπτών.