Ποιο είναι το σπίτι που ξεχωρίζει η Julianne Moore;

Julianne-moore-1
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Έχει μαύρους τοίχους και μαύρο τζάκι, ας ξεκινήσουμε από αυτό. Η Julianne Moore, μια γυναίκα που ξεχωρίζει για την αισθητική της σε κάθε δημόσια εμφάνιση, έχει κάθε λόγο να θέλει να μας ξεναγήσει σπίτι της. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το σπίτι της Julianne Moore είναι στη Νέα Υόρκη. Έχει τεράστιες βιβλιοθήκες, δερμάτινους καναπέδες και πολυθρόνες, σκάλες και ξύλινες πόρτες, αποπνέοντας αυτό ακριβώς που επιδιώκει να πετύχει στον χώρο της και η δημοφιλής ηθοποιός. Να απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή. 

Τίποτα εξεζητημένο, τίποτα που κραυγάζει. Είναι το σπίτι που φιλοξενεί την ίδια, εφήβους που θέλουν αγκαλιά και απομόνωση όταν το επιθυμούν, σκυλιά που κουνάνε την ουρά τους κάθε λεπτό της ημέρας. 

Και όχι, δεν υπάρχει εσωτερική, θερμαινόμενη πισίνα στο σπίτι της Julianne Moore, χαμάμ ή άλλη υπόνοια ακραίας πολυτέλειας. Και είναι ένα σπίτι που απέκτησε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πριν από 15 χρόνια, ένα σπίτι που ερωτεύτηκε μόλις μπήκε μέσα. 

Αποφάσισε να το ανακαινίσει και να διατηρήσει τα πατώματα, τις λεπτομέρειες που μαρτυρούσαν την ιστορία του. Εκεί, στον κήπο, παντρεύτηκε τον σύντροφο της ζωής της, Bart Freundlich, συγγραφέα και σκηνοθέτη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, 15 και 19 χρονών. 

Στην ανακαίνιση θέλησε να γίνουν όλα σωστά. Χρειάστηκε παραπάνω από ένας χρόνος, μετά θέλησε να προσθέσει όλους τους θησαυρούς που έχει αποκτήσει με τα χρόνια από τα ταξίδια της σε διαφορετικά σημεία της γης, και μετά να δώσει έμφαση στην κουζίνα που είναι το αγαπημένο της σημείο του σπιτιού. Κι επειδή απεχθάνεται τα συμβατικά ντουλάπια, πρόσθεσε έπιπλα. «Μπορεί να μην είναι η τέλεια λύση για μια κουζίνα, αλλά ούτε κι εγώ είμαι η τέλεια μαγείρισσα».

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com