Ο τρόμος της «Ομίχλης» του Stephen King πλησιάζει απειλητικά

the-mist
ΤΡΙΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2017

Κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ της τηλεοπτικής μεταφοράς της νουβέλας του Stephen King.

Η νέα μεταφορά της «Ομίχλης» του Stephen King αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη. Η ιδέα είναι σχετικά απλή: μια μυστηριώδης ομίχλη καλύπτει την ήσυχη πόλη Μέιν των ΗΠΑ, μέσα από την οποία αναδύονται τρομακτικά τέρατα, με τους κατοίκους της πόλης να προσπαθούν να επιβιώσουν και να καταλάβουν τι γίνεται.

Σε αντίθεση με την πρωτότυπη ιστορία του King και την κινηματογραφική μεταφορά του Frank Darabont το 2007, οι οποίες εστίαζαν σε μια ομάδα ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα σούπερ-μάρκετ, η τηλεοπτική σειρά φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν μεγαλύτερο κόσμο για τους χαρακτήρες. Ο δημιουργός της σειράς Christian Torpe συνέκρινε την προσέγγισή του με αυτή των συντελεστών της σειράς «Fargo», όχι ως προς το περιεχόμενο, αλλά ως προς το πώς «έπαιξαν» με το πρωτότυπο υλικό: «Ορισμένα πράγματα είναι ακριβώς τα ίδια, ορισμένα είναι εντελώς διαφορετικά. Ορισμένα πράγματα νομίζεις ότι είναι ίδια με το πρωτότυπο, αλλά καταλήγουν να είναι κάτι άλλο διαφορετικό. Ορισμένα πράγματα στην αρχή δεν βγάζουν νόημα, αλλά τελικά δένουν με την πρωτότυπη ιστορία».

Όπως και με την επερχόμενη μεταφορά του «It», ο Stephen King έχει δώσει την έγκρισή του με τη νέα μεταφορά του έργου του και τις σχετικές αλλαγές. Όπως αναφέρει ο Thorpe, ο συγγραφέας του είπε ότι θα είναι χαρούμενος εάν οι αλλαγές του είναι τολμηρές και μη-αναμενόμενες. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο μέσω του Spike.