O Mark Rylance επιστρέφει στο Broadway με ένα έργο της συζύγου του

rylance826
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2017

Όλα δείχνουν ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα κερδίσει για την ερμηνεία του στο «Farinelli and the King» το τέταρτο Τόνι της καριέρας του.

Μπορεί το ευρύ κοινό να τον γνωρίζει από την κινηματογραφική του πορεία και δη στο πλευρό του Steven Spielberg τα τελευταία χρόνια μέσα από τις ταινίες «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» -του χάρισε το πρώτο Όσκαρ του- και «The BFG», ωστόσο ο Mark Rylance έχει διαγράψει μία αξιοζήλευτη διαδρομή στο θεατρικό σανίδι.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Από το 1981 και το «Desperado Corner» στη Γκαλσόβη μέχρι την κωμωδία «Nice Fish», που παρουσίασε τη σεζόν 2016-2017, ο 57χρονος ηθοποιός ασχολείται αδιαλείπτως με το θέατρο, φροντίζοντας να κάνει πάντα ένα μίνι διάλλειμα από τη μεγάλη οθόνη. Συνολικά, έχει κερδίσει τρία βραβεία Τόνι και ένα Ολιβιέ, ενώ έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς για τις ερμηνείες του επί σκηνής.

Simon Annand

Και τώρα μαθαίνουμε πως τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στο Broadway στις παραστάσεις «Ριχάρδος ο Γ'» και «Δωδεκάτη Νύχτα», ο Rylance ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης. Θα ανέβει τον προσεχή Δεκέμβριο στη σκηνή του Belasco Theatre για να πρωταγωνιστήσει στο έργο της συζύγου του, Claire van Kampen, «Farinelli and the King».

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του John Dove, θα υποδυθεί τον Βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας που αναγκάζει ένα διάσημο κάστρατο -ο άνδρας ερμηνευτής της εκκλησιαστικής μουσικής και της όπερας, ο οποίος είχε υποστεί ευνουχισμό κατά την παιδική ηλικία, ώστε η φωνή του να διατηρήσει την ικανότητα να αποδίδει πολύ υψηλές νότες- να επιλέξει μεταξύ μιας μοναχικής ζωής ή μιας ζωής μες στη δόξα στις μεγαλύτερες όπερες της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η επόμενη ταινία που θα δούμε τον Mark Rylance είναι η πολυαναμενόμενη «Δουνκέρκη» του Christopher Nolan.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ