Νέο ντοκιμαντέρ από τον Michael Moore για τον Donald Trump

michael-moore Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Το «Fahrenheit 11/9» φιλοδοξεί να βάλει «ένα τέλος» στις αμφιλεγόμενες πολιτικές του Αμερικανού προέδρου.

Ο Michael Moore ανακοίνωσε τα σχέδια του για ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και τίτλο «Fahrenheit 11/9». Σύμφωνα με το Variety, ο Moore δούλευε στα κρυφά τους τελευταίους μήνες πάνω στον ντοκιμαντέρ, με το οποίο φιλοδοξεί να «κλονίσει» την προεδρία.

«Ό,τι και να του προσάψεις, έχει αποτύχει. Ό,τι και να αποκαλυφθεί, αυτός παραμένει εκεί. Τα δεδομένα, η πραγματικότητα και η νοημοσύνη δεν μπορούν να τον νικήσουν. Ακόμα και όταν προκαλέσει βλάβη στον εαυτό του, σηκώνεται το επόμενο πρωί και συνεχίζει να τουϊτάρει. Όλα αυτά τελειώνουν με αυτήν την ταινία», σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Shutterstock

O Αμερικανός πρόεδρος έχει απασχολήσει αρκετά τον Michael Moore.

Ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ παραπέμπει στο βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα «Fahrenheit 9/11» του 2004 και αναφέρεται στην ημερομηνία των προεδρικών εκλογών του 2016. Το περασμένο έτος ο Moore είχε κυκλοφορήσει ένα άλλο ντοκιμαντέρ για τον Trump με τίτλο «Michael Moore in TrumpLand». Όπως και με τις προηγούμενες κυκλοφορίες του Moore, χρέη παραγωγού εκτελούν οι Bob και Harvey Weinstein.

Τα αδέρφια Weinstein σχολίασαν πως το καλύτερο που μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσουν τον Michael Moore να βρει ένα μεγάλο κοινό. Οι δυο παραγωγοί πίστεψαν τόσο πολύ στο όραμα του σκηνοθέτη στο «Fahrenheit 9/11», ώστε αναγκάστηκαν να φύγουν από την Disney και την Miramax την οποία είχαν ιδρύσει. «Η ταινία τότε είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ και σκοπεύουμε να το ξανακάνουμε», υπογράμμισαν οι παραγωγοί, για να συμπληρώσουν πως η νέα ταινία θα έχει «την πιο πρωτοποριακή διανομή»». Καταλήγοντας, τα αδέρφια Weinstein δήλωσε πως «τώρα, περισσότερο από ποτέ, η δίψα του Michael για την αλήθεια είναι ζωτικής σημασίας. Είμαστε κατενθουσιασμένοι που είμαστε κομμάτι αυτής της επανάστασης».