Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει στις 8 Ιουνίου

festibal-ispanofonou-kinimatografou-athinas-2017
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2017

Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον ισπανόφωνο κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) επιστρέφει και φέτος στο θερινό κινηματογράφο «Λαΐς», με 15 ισπανόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή, που θα μας κρατήσουν συντροφιά κάτω από τα αστέρια. Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει την Πέμπτη 8 Ιουνίου, με τον «Αόρατο Επισκέπτη» - ένα θρίλερ χιτσκοκικών επιρροών - και πέφτει την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Ricardo Darín και τη βραβευμένη ταινία «Ο Πιλότος».

Ο «Αόρατος Επισκέπτης» του Oriol Paulo ανοίγει την αυλαία του φεστιβάλ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το FeCHA φέρνει τον πολυβραβευμένο κινηματογραφικό πλούτο της Ισπανίας, της Αργεντινής, του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής, του Εκουαδόρ και της Κούβας, στο κέντρο της Αθήνας. Στις οκτώ ημέρες που διαρκεί το FeCHA, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη νέα ταινία του Gael García Bernal, τον κωμικό σουρεαλισμό του Álex de la Iglesia, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Η Γη και η Σκιά», αλλά και να εκτεθούν στον πάντα επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό της Λατινικής Αμερικής.

Το «Λαγούμι» του Kurro González θα προβληθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Την Τρίτη και 13 Ιουνίου, πιστοί στο πνεύμα της ημέρας, οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποτίουν φόρο τιμής στον ισπανικό τρόμο και προβάλλουν με ελεύθερη είσοδο την κλειστοφοβική ταινία «Το Λαγούμι». Αμέσως μετά την προβολή της εναρκτήριας ταινίας «Ο Αόρατος Επισκέπτης» στις 8 Ιουνίου, θα ακολουθήσει cocktail party στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

O«Πιλότος» του Sebastián Borensztein κλείνει την αυλαία του φεστιβάλ.

Info
Festival de Cine Hispanófono de Atenas 2017
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας
Διάρκεια: 8-15 Ιουνίου 2017
Εισιτήρια: 7 ευρώ, Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες-Μικρή Λέσχη Ταινιοθήκης 5 ευρώ και Κάρτα Διαρκείας 40 ευρώ