Η Disney διαψεύδει την «ομηρία» των «Πειρατών της Καραϊβικής»

pirates-of-the-caribbean-Johnny-depp
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2017

Ομάδα χάκερ είχε απαιτήσει ένα μεγάλο ποσό σε bitcoin για να μη δημοσιοποιήσει τμηματικά την «Εκδίκηση του Σαλαζάρ» στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως μια ομάδα χάκερ είχε αποκτήσει αντίγραφα των επερχόμενων κυκλοφοριών της Disney και ζητούσε λύτρα για να μη δημοσιοποιήσει τις ταινίες. Ανάμεσα στις ταινίες αυτές υποτίθεται ότι ήταν και η « Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ».

O Javier Bardem ενσαρκώνει τον Κάπτεν Σαλαζάρ στην νέα περιπέτεια με τον Τζακ Σπάροου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger, οι  χάκερ μπλόφαραν. «Από όσο ξέρουμε, δεν πέσαμε θύμα χάκινγκ» δήλωσε ο Iger στο Yahoo Finance, εξηγώντας πως υπήρχε η «απειλή», αλλά δεν ενέδωσαν στις απαιτήσεις των επίδοξων χάκερ. Ο ίδιος σχολίασε πως η Disney θεωρεί πως η απειλή δεν ήταν αληθινή, ενώ η ομάδα των φερόμενων χάκερ δεν έκανε τίποτα τελικά.

O Paul McCartney έχει έναν μικρό ρόλο στους «Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ».

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Disney συνεργάστηκε με το FBI, όταν μια ομάδα χάκερ ισχυρίστηκε πως είχε στην κατοχή της τη νέα ταινία και απαίτησε ένα μεγάλο ποσό σε bitcoin, για μη τη διοχετεύσει αποσπασματικά στο διαδίκτυο. Οι απειλές τελικά αποδείχτηκαν μπλόφα και η ταινία κυκλοφόρησε κανονικά στους κινηματογράφους.