Οι αρχές του Λιβάνου θέλουν να απαγορεύσουν τη «Wonder Woman»

wonder-woman
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το υπουργείο Οικονομίας του Λιβάνου θέλει να απαγορεύσει την κυκλοφορία της «Wonder Woman», επειδή η πρωταγωνίστρια έχει την Ισραηλινή υπηκοότητα.

Λόγω του πολέμου μεταξύ της χώρας με το Ισραήλ, υπάρχει νόμος που απαγορεύει προϊόντα ισραηλινής προέλευσης, καθώς και την επαφή Λιβανέζων με Ισραηλινούς. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες, λόγω της εθνικότητας της Gal Gadot. Για την ώρα, η ταινία δεν έχει απαγορευτεί επίσημα, αλλά έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες. Για να τεθεί σε ισχύς η απαγόρευση, θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή έξι υπουργείων η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει τη σχετική πρότασή της. Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διεργασίες, το promotion και οι προβολές της ταινίας θα συνεχίσουν κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Gal Gadot είχε εμφανιστεί στις ταινίες «Μαχητές των δρόμων 4» του 2009 και στο περσινό «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης», οι οποίες όμως δεν απαγορεύτηκαν και προβλήθηκαν κανονικά στον Λίβανο. Η δεύτερη ταινία, όπου η Gadot έκανε το ντεμπούτο της στον ρόλο της Wonder Woman, είχε αποτελέσει αφορμή για συζήτηση στο Twitter. Αρκετοί χρήστες τοποθετήθηκαν αρνητικά λόγω της εθνικότητας της ηθοποιού, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως η ταινία είναι σημαντική επειδή έχει γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η «Wonder Woman» θα κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Ιουνίου.