Σε πλειστηριασμό η προσωπική συλλογή της Audrey Hepburn

audrey
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Στη συλλογή της ηθοποιού περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και μοναδικά αντικείμενα, από παπούτσια και πορτρέτα, μέχρι επιστολές και αναπτήρες.

Εάν είστε φαν της Audrey Hepburn ή της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις», θα έχετε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς ένα κομμάτι της προσωπικής συλλογής της θρυλικής ηθοποιού θα βγει στο «σφυρί» τον Σεπτέμβριο από τον οίκο Christie’s. Η συλλογή της Hepburn περιλαμβάνει «μοναδικά προσωπικά αντικείμενα τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην αγορά», όπως αναφέρει η σχετική περιγραφή.

Christie’s

Ανάμεσα στα αντικείμενα προς πώληση είναι ένα πορτρέτο από τον Bud Fraker και ένα φόρεμα της Givenchy.

Ανάμεσα στα αντικείμενα βρίσκεται το σημειωμένο σενάριο του «Πρόγευμα στο Τίφανις», μια καμπαρντίνα Burberry, μια συλλογή παπουτσιών, πορτραίτα και προσωπική αλληλογραφία. Η συλλογή περιλαμβάνει μιας επιστολή από τον Truman Capote, συγγραφέα του «Τίφανις», καθώς και έναν αναπτήρα με την αφιέρωση «For My Fair Lady» τον οποίο δώρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ταινίας στην Hepburn.

Christie’s

Η συλλογή περιλαμβάνει πολλά παπούτσια της Hepburn και ένα αναπτήρα με χαραγμένη αφιέρωση.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Audrey Hepburn «έφυγε» το 1993 στην ηλικία των 63 ετών και οι δημοπρασίες προσωπικών αντικειμένων της συχνά σπάνε ρεκόρ. Σε πρόσφατο πλειστηριασμό, μια συλλογή γραμμάτων πωλήθηκε για 11.250 λίρες (δύο φορές πάνω από τις εκτιμήσεις), ενώ το 2010 μια συλλογή 10 γραμματοσήμων με την Hepburn να καπνίζει στο «Τίφανις» πωλήθηκε για 430.000 ευρώ.