Tom Cruise: Πρώτη ματιά στο «American Made»

american-made-tom-cruise-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Doug Liman, είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός εμπόρου ναρκωτικών στη δούλεψη της CIA.

Το νέο τεύχος του περιοδικού Empire περιλαμβάνει τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας «American Made», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Tom Cruise και σκηνοθετεί ο Doug Liman. Οι δυο είχαν συνεργαστεί στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Στα όρια του αύριο», του οποίου η συνέχεια αναμένεται σύντομα.

Το «American Made» είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Barry Seal, ένος εμπόρου ναρκωτικών ο οποίος δουλεύει για την CIA. «Ούτε ο Tom, ούτε εγώ ενδιαφερόμασταν να κάνουμε μια ξερή βιογραφική ταινία. Η δεύτερη σύζυγος του Barry συνεργάστηκε και άνοιξε τα αρχεία της, αλλά επιλέξαμε τις λεπτομέρειες που μας άρεσαν. Ο Tom και εγώ θέλαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή του Barry Seal» εξήγησε ο Liman, συμπληρώνοντας πως στόχος τους είναι να αφηγηθούν μια όσο το δυνατό περισσότερο συναρπαστική ιστορία.

Ως γνωστόν, ο Cruise συχνά εκτελεί τα δικά του stunts στις ταινίες και στο «American Made» του δόθηκε η ευκαιρία να πιλοτάρει ένα σκάφος ολομόναχος. Η ιδέα και μόνο προκάλεσε ταραχή στους παραγωγούς, αλλά τελικά έγινε αυτό που ήθελε ο Cruise. «Έπρεπε να πάμε σε ορισμένες εξωτικές τοποθεσίες στη Νότια Αμερική. Πετάξαμε τρεις ώρες πάνω ένα ακατοίκητο τροπικό δάσος για να φτάσουμε σε ένα στρατιωτικό αεροδιάδρομο της Κολομβίας, στα όρια της περιοχής υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ήταν τόσο απομονωμένο που ο Tom και εγώ κοιμόμασταν σε σκηνές και ψάχναμε ξύλα για φωτιά τα βράδια» εξήγησε ο Liman. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου.