Ο Jason Statham με άγριες διαθέσεις...

o-Jason-statham-me-agries-diatheseis

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

O Boaz Yakin σκηνοθετεί μια τυπική ταινία δράσης, με πρωταγωνιστή, τον «βετεράνο» του είδους, Jason Statham.

«Ο προστάτης»

Ο σκηνοθέτης Boaz Yakin αλλά και ο παραγωγός Lawrence Bender (ο αγαπημένος συνεργάτης του Ταραντίνο που έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε ταινίες όπως το «Pulp Fiction και το ««Inglourious Basterds») επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την αδρεναλίνη: ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Νέας Υόρκης και εντυπωσιακές φιγούρες για τους λάτρεις των πολεμικών τεχνών, με τον Jason Statham να ενσαρκώνει έναν «καταραμένο» ήρωα που αναζητεί εξιλέωση.

Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίζεται στο ρόλο του Λουκ Ράιτ, ενός δευτεροκλασάτου παλαιστή του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών. Η εμπλοκή του με τη ρωσική μαφία, όταν επιχειρεί να «πουλήσει» ένα στημένο αγώνα, έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση της οικογένειάς του. Ο Λουκ, φάντασμα του παλιού του εαυτού, στοιχειωμένος από τις ενοχές του, τριγυρίζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ώσπου συναντά τον δικό του «άγγελο». Πρόκειται για τη δωδεκάχρονη κινέζα, την Μέι (στο ρόλο η Catherine Chan) στα ίχνη της οποίας βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα. Παιδί-ιδιοφυία και κάτοχος απόρρητων μυστικών η μικρή Μέι γίνεται στόχος τόσο της ρωσικής μαφίας, όσο και διεφθαρμένων αστυνομικών. Ο Λουκ Ράιτ αναλαμβάνει να την προστατεύσει, προσπαθώντας να εκδικηθεί όσους διέλυσαν τα όνειρά του και αναζητώντας ταυτόχρονα νέο νόημα στη ζωή του.

Παρότι η ταινία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, τα γυρίσματα έγιναν τόσο στην Νέα Υόρκη, όσο και στην Φιλαδέλφεια. Όπως αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης: «γυρίσαμε όλες τις εξωτερικές σκηνές στην Νέα Υόρκη. Δεν υπάρχει μέρος που θα μπορούσε να ‘ντουμπλάρει’ την Νέα Υόρκη. Θέλαμε να κάνουμε όλα τα γυρίσματα εκεί, αλλά ήταν δύσκολα. Είναι δύσκολο να ελέγξεις την κίνηση στους δρόμους και ο κόσμος είναι κουρασμένος με τα τόσα συνεργεία που γυρίζουν σειρές και ταινίες εκεί».

Η ταινία προβάλλεται από τη Village Films.