Πέθανε η «μούσα» των Rolling Stones, Anita Pallenberg

anita-pallenberg-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η ηθοποιός υπήρξε σύντροφος του κιθαρίστα των γερόλυκων της ροκ, Keith Richards, τη δεκαετία του 1970.

Η Anita Pallenberg, ηθοποιός και πρώην σύντροφος του Keith Richards, πέθανε στην ηλικία των 73 ετών. Η ανακοίνωση, η οποία δεν αναφέρει την αιτία θανάτου, έγινε μέσω ανάρτησης στο Instagram από την ηθοποιό Stella Schnabel.

I have never met a woman quite like you Anita.

A post shared by Stella Madrid 🍓 (@stella__schnabel) on

Η Pallenberg γεννήθηκε στη Ρώμη από Γερμανούς γονείς και άρχισε να συχνάζει στο Factory του Andy Warhol στη Νέα Υόρκη, μέχρι που συνάντησε τους Rolling Stones στο Μόναχο, το 1965. Τότε ξεκίνησε μια σχέση με τον Brian Jones, η οποία όμως διήρκησε περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια, η Pallenberg σύναψε σχέση με τον Keith Richards, η οποία κράτησε περίπου 12 χρόνια. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά απέκτησε τρια παιδιά. Η Pallenberg μάλιστα τραγούδησε φωνητικά στη μεγάλη επιτυχία των Stones «Sympathy For The Devil» και έγινε γνωστή για την επίδρασή της στο συγκρότημα.

Σύμφωνα με τον Jo Bergman, ο οποίος εργάστηκε για το συγκρότημα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970, είχε σχολιάσει κάποτε πως «Η Anita είναι μια Rolling Stone. Αυτή, ο Mick, ο Keith και ο Brian ήταν οι Rolling Stones. Η επίδρασή της ήταν βαθύτατη», εξηγώντας πως διατηρούσε την «άγρια» πλευρά των Stones. Παράλληλα, η Pallenberg επεδίωξε μια καριέρα στον κινηματογράφο, παίζοντας πλάι στον Mick Jagger στην «Παράσταση» του 1970 και στην «Barbarella» του 1968. Αργότερα εμφανίστηκε στο «Mister Lonely» του Harmony Korine το 2007. Η «μούσα» των Rolling Stones είχε αντιμετωπίσει την εξάρτηση από τα ναρκωτικά για μεγάλο διάστημα της ζωής της, αλλά το 2014 ανακοίνωσε πως ήταν «καθαρή» για 14 χρόνια.