Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Ρόκι», John G. Avildsen, στην ηλικία των 81 ετών

John-g-avildsen-sylvester-stallone
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Stallone: «Χρωστάω σχεδόν τα πάντα στον John Avildsen, μου άλλαξε την ζωή και θα του είμαι για πάντα υπόχρεος».

Ο χαρισματικός και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης John G. Avildsen πέθανε την Παρασκευή στην ηλικία των 81 ετών. Ο Avildsen έγινε γνωστός για τη σκηνοθεσία του σε δυο ταινίες «Ρόκι» και την πρώτη τριλογία του «Karate Kid».

Ο Avildsen έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο ως βοηθός σκηνοθέτης του Arthur Penn και του Otto Preminger και ως οπερατέρ, προτού αρχίσει να σκηνοθετεί τις δικές του ταινίες. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το «Joe» το 1970 και το «Σώστε τον Τίγρη» το 1973 με τον Jack Lemmon. Λίγο αργότερα, το 1976, σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία «Ρόκι», για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

mptvimages.com / Curt Gunther
«Χρωστάω σχεδόν τα πάντα στον John Avildsen. Η σκηνοθεσία του, το πάθος του, η σκληράδα του και η καρδιά του – μια υπέροχη καρδιά – είναι αυτά που έκαναν το Ροκι την ταινία που έγινε. Μου άλλαξε τη ζωή και θα του είμαι για πάντα υπόχρεος. Κανένας δεν θα μπορούσε να το είχε κάνει καλύτερα από τον φίλο μου John Avildsen. Θα μου λείψει» δήλωσε ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής του «Ρόκι», Sylvester Stallone.

Μετά τον «Ρόκι» ακολούθησαν αρκετές ταινίες, όπως «Η μυστική φόρμουλα» με τον Marlon Brando το 1980, «Οι γείτονες της συμφοράς» το 1981 και οι τρεις ταινίες της σειράς «Karate Kid» (1984, 1986 και 1989 αντίστοιχα). Το 1990 συνεργάστηκε ξανά με τον Stallone στο «Ρόκι 5», ενώ τελευταία του ταινία μεγάλου μήκους ήταν η κωμική περιπέτεια «Ο τιμωρός: Θα σε δω στην κόλαση» με τον Jean-Claude Van Damme το 1999.