O «Αντιρρησίας συνείδησης» του Gibson φαβορί στα AWGIEs

hacksaw-ridge-andrew-garfield Mark Rogers
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η ένωση συγγραφέων της Αυστραλίας θα απονέμει τα βραβεία της για την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο στις 25 Αυγούστου.

Η τελευταία ταινία του Mel Gibson, ο «Αντιρρησίας συνείδησης», είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα φετινά βραβεία AWGIE. Ο θεσμός των βραβείων της Ένωσης Αυστραλών Συγγραφέων γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια και συνολικά θα απονεμηθούν 19 βραβεία, καλύπτοντας τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο.

Ο Αυστραλός σεναριογράφος Andrew Knight και ο Αμερικανός συγγραφέας Robert Schenkkan έχουν προταθεί για το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης ταινίας, για τη δουλειά τους στον «Αντιρρησία συνείδησης». Το αντίπαλο δέος στην κατηγορία είναι το «Hounds of Love», το οποίο αποτέλεσε ντεμπούτο για τον σκηνοθέτη/συγγραφέα Ben Young.

belvoir.com.au

To «The Drover’s Wife» της Leah Purcell είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στην κατηγορία του θέατρου.

Στην κατηγορία του θεάτρου, το «The Drover’s Wife» της Leah Purcell θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί στα φετινά AWGIEs. Η παράσταση μάλιστα είχε προταθεί για έξι συνολικά βραβεία στα φετινά Helpmann Awards, ενώ το βιβλίο της παράστασης ανακηρύχθηκε βιβλίο της χρονιάς στα λογοτεχνικά βραβεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Στην κατηγορία του θεάτρου ξεχωρίζουν επίσης οι παραστάσεις «Hurt» της Catherine McKinnon, «Things I Know To Be True» του Andrew Bovell και «The Turquoise Elephant» του Stephen Carleton.

O Hugo Weaving πρωταγωνιστεί στην σειρά «Seven Types of Ambiguity»

Στην κατηγορία της τηλεόρασης ξεχωρίζουν οι δραματικές σειρές «Seven Types of Ambiguity», «Janet King», «Wentworth» και «The Wrong Girl», καθώς και οι κωμικές σειρές «Rosehaven», «Please Like Me» και «No Activity». Τέλος, ένα μεγάλο βραβείο θα απονεμηθεί στο καλύτερο σενάριο της χρονιάς. Η βράβευση των AWGIEs θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, στο Σίδνεϋ.