Ο Michael Nyqvist από το «Κορίτσι με το τατουάζ» έφυγε σε ηλικία 56 ετών

michael-nyqvist-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο Σουηδός ηθοποιός ήταν γνωστός για τον ρόλο του στην πρωτότυπη εκδοχή του «Κορίτσι με το τατουάζ».

Ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nyqvist πέθανε σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Η ανακοίνωση ήρθε από τους εκπροσώπους του εκλιπόντος ηθοποιού. «Η χαρά και το πάθος του Michael ήταν μεταδοτικές σε όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν. Η γοητεία και το χάρισμά του ήταν αδιαμφισβήτητα και η αγάπη του για τις τέχνες αισθητή σε όσους είχαν την χαρά να συνεργαστούν μαζί του» τόνισε η ανακοίνωση.

Ο Nyqvist έπαιξε στην πρωτότυπη εκδοχή της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ».

Ο Nyqvist γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1960 και πήρε μια πρώτη γεύση από την υποκριτική στην ηλικία των 17, όταν σπούδαζε στην Νεμπράσκα των ΗΠΑ στο πλαίσιο ανταλλαγής φοιτητών. Αφού επέστρεψε στη χώρα του, γράφτηκε σε σχολή μπαλέτου, την οποία όμως παράτησε ένα χρόνο μετά και λίγο αργότερα, στην ηλικία των 24, γράφτηκε στην Ακαδημία Θεάτρου του Μάλμε, έπειτα από παρότρυνση μιας πρώην φιλενάδας του.

Ο Σουηδός ηθοποιός είχε παίξει στην ταινία «Επικίνδυνη αποστολή: πρωτόκολλο φάντασμα».

Αφού ολοκλήρωσε τις θεατρικές του σπουδές, εργάστηκε τόσο στο σανίδι όσο και στη μικρή και μεγάλη οθόνη, με την πρώτη μεγάλη επιτυχία να είναι η ταινία «Μαζί» του Lukas Moodysson. Στη συνέχεια ακολούθησε η πρωτότυπη εκδοχή της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ» του Niels Arden Oplev, καθώς και ρόλοι στα «Αποσύνδεση», «Επικίνδυνη αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα» και στην πρώτη ταινία «John Wick». Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο «Just Dreaming», στο οποίο περιγράφει αναζήτηση των βιολογικών του γονέων, καθώς είχε υιοθετηθεί όταν ήταν μωρό. Ο Σουηδός ηθοποιός αφήνει πίσω μια σύζυγο, την Catharina, και δύο παιδιά, την Ellen και τον Arthur.