JK Rowling: «Υπήρξε και δεύτερος Χάρι Πότερ»

harry-potter
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο προπάππους του μικρού ήρωα ήταν ο πρώτος της οικογένειας που άφησε το στίγμα του στον κόσμο της μαγείας.

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ, JK Rowling, αποκάλυψε στο Pottermore (ιστοσελίδα των φανς της σειράς) πως στον κόσμο του μικρού μάγου υπάρχουν όχι ένας, αλλά δυο Χάρι Πότερ. Σε συζήτηση για το οικογενειακό δέντρο του Χάρι Πότερ, η συγγραφέας σχολίασε πως «η οικογένεια Potter είναι πολύ παλιά, αλλά ποτέ δεν ήταν στο επίκεντρο της ιστορίας της μαγείας (μέχρι την γέννηση του Χάρι Τζέιμς Πότερ), παραμένοντας ικανοποιημένη με μια σταθερή και άνετη ζωή στην ύπαιθρο».

Συνεχίζοντας, όμως, η Rowling αποκάλυψε πως ο προπάππους του μικρού μάγου, ο Χένρι Πότερ (ο οποίος ήταν γνωστός στους φίλους του ως Χάρι), εργάστηκε στα δικαστήρια του Wizengamot από το 1913 έως το 1921. «Ο Χένρι τότε είχε προκαλέσει σάλο όταν κατηγόρησε δημόσια τον τότε υπουργό Μαγείας, Άρτσερ Έβερμοντ, ο οποίος είχε απαγορύσει στην μαγική κοινότητα να βοηθήσει τους Μαγκλ στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Όπως σημειώνει η Rowling, η δημόσια στήριξη του Χένρι Πότερ προς τους Μανγκλ ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η οικογένεια του αποκλείστηκε από τις «ιερές είκοσι οκτώ» καθαρόαιμες οικογένειες μάγων.

Ο Χένρι αργότερα απέκτησε ένα γιο, τον Φλίμοντ, ο οποίος παντρεύτηκε την Ευφημία και μαζί απέκτησαν τον Τζέιμς – τον πατέρα του Χάρι Πότερ. «Ο Φλίμοντ και η Ευφημία έζησαν για να δουν τον Τζέιμς να παντρεύεται την γεννημένη από Μανγκλ, Λίλι Έβανς, αλλά δεν γνώρισαν τον εγγονό τους, Χάρι» κατέληξε η συγγραφέας.