Πλησιάζει το «Blade Runner 2049»

blade-runner-2049-ryan-gosling-harrison-ford
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα σίκουελ, το «Blade Runner 2049», αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο.

Η πρωτότυπη ταινία του Ridley Scott άφησε εποχή ως μια από τις σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας με έντονα στοιχεία νουάρ και θέματα ηθικής. Το τέλος της ταινίας και η φύση του πρωταγωνιστή της έχει αποτελέσει αφορμή για διεξοδικές συζητήσεις, με τον Harrison Ford και τον Ridley Scott μάλιστα να διαφωνούν ουσιαστικά.

Η συνέχεια, την οποία σκηνοθέτησε ο Denis Villeneuve, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ορισμένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν στην πρώτη ταινία. Μιλώντας σε περιοδικό, ο Villeneuve τόνισε πως η ταινία αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες της ζωής του, ενώ παραδέχτηκε πως η ταινία του – ανεξάρτητα από το πόσο καλή μπορεί να είναι τελικά – θα συγκρίνεται με το αριστούργημα του Scott. Ο νέος σκηνοθέτης έσπευσε να συμπληρώσει πως «αυτό που κάνουμε είναι τόσο τρελό που σου δίνει ελευθερία».

Σε αντίθεση με την πρώτη ταινία, στην οποία ο Scott και ο Ford συγκρούστηκαν, η συνέχεια του Villeneuve ήταν πιο ευχάριστη για τους ηθοποιούς, αφού, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Empire στο κεντρικό του άρθρο για την ταινία, ο Ford και ο Ryan Gosling μονίμως πείραζαν ο ένας τον άλλο. 

Οι πληροφορίες για την ταινία είναι σχετικά λιγοστές, αλλά ο Gosling αποκάλυψε με τη σειρά του στο περιοδικό πως ο κόσμος έχει γίνει πιο σκληρός και δίνει μάχη για την επιβίωση. Ο δικός του χαρακτήρας, εξήγησε ο Gosling, «ανακαλύπτει ένα μυστήριο το οποίο τον κάνει να αναρωτηθεί για την δική του ταυτότητα και ο Deckard είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να απαντήσει εκείνες τις ερωτήσεις».