Φεμινίστριες διέκοψαν συναυλία του Woody Allen στη Γερμανία

woody-allen Joel Ryan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Κατήγγειλαν την «κουλτούρα της σιωπής» αναφορικά με τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης κατά του σκηνοθέτη.

Μια ομάδα διαδηλωτών της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN διέκοψε τη συναυλία τζαζ του Woody Allen και του συγκροτήματος του που πραγματοποιήθηκε στη φιλαρμονική σκηνή του Αμβούργου, την Τρίτη το βράδυ. Οι δυο γυμνόστηθες διαδηλώτριες έτρεξαν προς τη σκηνή περίπου 20 λεπτά αφού είχε ξεκινήσει να παίζει ο Allen με την New Orleans Jazz Band.

AP/DPA / Frances Silver

Η Dylan Farrow ισχυρίστηκε πως ο Woody Allen την κακοποίησε σεξουαλικά το 1992, όταν ήταν επτά χρονών.

Αφού ανέβηκαν στη σκηνή, επιχείρησαν να διαβάσουν ένα γράμμα της θετής κόρης του σκηνοθέτη Dylan Farrow, η οποία κατήγγειλε πως ο βραβευμένος με Όσκαρ Allen την κακοποίησε σεξουαλικά στην ηλικία των επτά ετών. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του χώρου τελικά επενέβησαν και οι δυο ακτιβίστριες δεν κατάφεραν διαβάσουν το γράμμα. Παρά τη διακοπή, ο Allen και το συγκρότημά του δε φάνηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι, όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube. Αφού απομακρύνθηκαν οι διαδηλώτριες, η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά.

Η οργάνωση αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα το γράμμα που ήθελαν να διαβάσουν επί σκηνής. «Αν και έχουν περάσει δεκαετίες από το συμβάν, η Dylan (τώρα 31 ετών) ακόμα υποφέρει από τις επιπτώσεις. Ο Woody Allen δεν είναι μονάχα ένας νευρωτικός και γοητευτικός σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός, αλλά ένας πατέρας που του αρέσει να βάζει το δάχτυλό του στην κόρη του. Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κόσμο και τους φίλους της τζαζ αυτό το γεγονός» αναφέρει το γράμμα των διαδηλωτών.

EFE

Ο Woody Allen δεν φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την διακοπή και συνέχισε το σετ του, αφού απομακρύνθηκαν οι διαδηλώτριες.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, η θετή κόρη του σκηνοθέτη ισχυρίστηκε πως ο Allen την κακοποίησε το 1992, όταν ήταν ακόμα παντρεμένος με την μητέρα της, Mia Farrow. Οι αρχές του Κονέκτικατ ξεκίνησαν έρευνα στις καταγγελίες αλλά τελικά αποφάσισαν να μην ασκήσουν ποινική δίωξη. Ο αδερφός της Dylan, Ronan Farrow, μίλησε για το συμβάν σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Hollywood Reporter, όπου ξεσπάθωσε κατά του Τύπου που έχει παραμείνει σιωπηλός σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα.