Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τιμά τους Jane Fonda και Robert Redford

our-souls-at-night-robert-redford-Jane-fonda
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Οι δύο πολυβραβευμένοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην νεά ταινία του Ritesh Batra με τίτλο «Our Souls at Night».

Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα τιμήσει την Jane Fonda και τον Robert Redford με τον Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά τους, στην τελετή απονομής των βραβείων του θεσμού που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου στο Palazzo del Cinema.

To 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινά στις 30 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μετά την απονομή των βραβείων θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία «Our Souls at Night», παραγωγής του Netflix, από τον Ritesh Batra, όπου πρωταγωνιστούν η Fonda και ο Redford. Η ταινία διαδραματίζεται στο Κολοράντο και εστιάζει στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γείτονες, οι οποίοι έχουν ζήσει για δεκαετίες στην ίδια πόλη με ελάχιστη, όμως, επαφή.

Η νέα ταινία του Ritesh Batra θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix.

Πέραν των δύο βραβείων Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού (για την «Εξαφάνιση» του 1971 και τον «Γυρισμό» του 1978), η Fonda έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Ο Redford, από την πλευρά του, απέσπασε ένα Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το ντεμπούτο του πίσω από την κάμερα στην ταινία «Συνηθισμένοι άνθρωποι», ενώ είναι ένας εκ των ιδρυτών του φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance.