Πέντε cameos μουσικών σε σειρές, πολύ πριν του Ed Sheeran στο Game of Thrones

hardhome

Στην 5η σεζόν της σειράς είδαμε ένα από τα πιο επικά επεισόδια του Game of Thrones, τη μάχη του Hardhome.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μια μικρή αναδρομή στα cameos εκείνα που στιγμάτισαν τη μικρή οθόνη.

Με αφορμή την εμφάνιση του Ed Sheeran στην πρεμιέρα του Game of Thrones –δεν κάνουμε spoilers, αλλά ας πούμε απλά ότι δεν χαιρετίστηκε πολύ θερμά από τους φανς της σειράς– θυμόμαστε μερικές ακόμα φορές που μουσικοί κράτησαν μικρούς ρόλους σε αγαπημένα tv shows και ξεχώρισαν.

Sigur Ros και Mastodon (πού αλλού;) στο Game of Thrones
Ναι, οι υπεύθυνοι casting της επικής σειράς φαίνεται ότι ξέρουν από μουσική κι έτσι, πριν την «αστοχία» με τον Ed Sheeran, ο οποίος ήταν το δώρο της παραγωγής στη Maisey Williams (Arya), που είναι φανατική του θαυμάστρια, είχαμε απολαύσει τις εξαιρετικές αυτές μπάντες να παίζουν κομμάτια τους σε προηγούμενους κύκλους της σειράς. Οι Ισλανδοί είχαν ερμηνεύσει το περίφημο μα καθόλου ευοίωνο «Rains of Castamere», ύμνο του Οίκου Lannister, λίγο πριν το φρικτό τέλος του μισητού Joffrey. Οι Mastodon εμφανίστηκαν σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς, το «Hardhome», ως μέλη των White Walkers και ήταν αρκούντως…ανατριχιαστικοί.

Ο Chris Isaak στα Φιλαράκια
Ως δάσκαλος νηπιαγωγείου και επίδοξος μουσικός εμφανίστηκε ο τραγουδιστής στην πιο δημοφιλή σειρά όλων των εποχών. Αν και άλλαξε τους στίχους των περίφημων τραγουδιών της Φοίβης σε πιο κατάλληλους για τα παιδιά, ο γνωστός μουσικός κατάφερε να κερδίσει την καρδιά της, μολονότι η ξανθιά πρωταγωνίστρια δε φάνηκε να ενθουσιάζεται από τις χαρακτηριστικές κορώνες του.

Ο Prince στο New Girl
Ο αείμνηστος σταρ έκανε ένα σπαρταριστό cameo στην κωμική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί το indie darling, Zooey Deschanel. Το σενάριο θέλει την γαλανομάτα σταρ να καταλήγει με την παρέα της στην έπαυλη του Prince στο Los Angeles, στη διάρκεια ενός πάρτυ, στο οποίο θα συμβούν διάφορα, (πού αλλού θα ξαναβλέπατε τον Prince να παίζει ping pong;) ανάμεσά τους και ένα ντουέτο μεταξύ Prince και Zooey Deschanel.

Ο Phil Collins στο Miami Vice
Ο πρώην τραγουδιστής των Genesis έκανε μια εμφάνιση στους «Σκληρούς του Miami» ερμηνεύοντας τον «Phil the Shill», έναν απατεώνα παρουσιαστή τηλεοπτικού show που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μαφία. Ένα μικρό trivia είναι ότι τα επίθετα όλων των ηθοποιών που εμφανίζονται ως κομπάρσοι στο επεισόδιο είναι δανεισμένα από ονόματα πρώην μελών της μπάντας.

Η Patti Smith στο Νόμος και Τάξη 
Η μουσικός επέλεξε να κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε μια σειρά που άρχισε να παρακολουθεί όταν βρισκόταν σε περιοδεία, όπως έχει δηλώσει η ίδια. Στο cameo της στο δικανικό show, η Patti Smith υποδύθηκε μια καθηγήτρια μυθολογίας του Πανεπιστημίου Columbia που κλήθηκε να βοηθήσει με τις γνώσεις της στην εξιχνίαση ενός φόνου, βασισμένου στον μύθο του Ίκαρου. 

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ