Μεγάλες αποκαλύψεις στο Comic-Con 2017

comic-con-san-diego Sandy Huffaker
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

DC και Marvel έδειξαν σκηνές από τις νέες ταινίες τους, ενώ επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του Spawn στη μεγάλη οθόνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Comic-Con επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις και αποκαλύψεις σχετικά με τις επερχόμενες κινηματογραφικές κυκλοφορίες βασισμένες σε comics. Το ετήσιο φεστιβάλ στο Σαν Ντιέγκο αποτελεί την πιο σπουδαία διοργάνωση στον χώρο των comics, όπου όλοι οι μεγάλοι και μικροί εκδότες παραδοσιακά αποκαλύπτουν τα μελλοντικά σχέδια τους.

Η Warner Bros έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο sneak peak τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο «Justice League» που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, στο οποίο θα εμφανιστούν όλοι οι μεγάλοι ήρωες της DC, δηλαδή ο Batman, ο Superman, η Wonder Woman, o Flash και ο Aquaman. Παράλληλα, η Warner έδωσε περισσότερα στοιχεία για τις επερχόμενες παραγωγές της, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ταινίες για τον Flash (με τίτλο «Flash Point»), τον Aquaman, τον Green Lantern, την Batgirl και τον Batman, καθώς και τις συνέχειες της «Ομάδας Αυτοκτονίας» και του «Justice League».

Αυτόν τον καιρό πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας του Aquaman, με τον Jason Momoa στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη συζήτηση, μάλιστα, με τους παραγωγούς της Warner προβλήθηκαν οι πρώτες σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία θα αφηγείται την ιστορία προέλευσης του Aquaman. Εκτός από τον σκηνοθέτη του «Aquaman», James Wan, και τον Momoa, στο πάνελ συμμετείχαν οι Ben Affleck, Gal Gadot, Ezra Miller και Ray Fisher του «Justice League».

Δεδομένων των προβλημάτων που έχει αντιμετωπίσει η επερχόμενη ταινία με τον Batman, ο οικοδεσπότης του πάνελ, Chris Hardwick, ρώτησε τον Affleck σχετικά με νέες φήμες που θέλουν τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και σκηνοθέτη να αφήνει τον ρόλο του «Σκοτεινού Ιππότη». Αν και απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση, ο Affleck ξεκαθάρισε πως είναι «ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο» για τον ρόλο και σχολίασε πως είναι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία του με τον Matt Reeves.

Το μεγάλο αφεντικό της Marvel, ο Kevin Feige, παρουσίασε μεταξύ άλλων σκηνές από τις επερχόμενες ταινίες του Thor και του Black Panther, εντυπωσιάζοντας το κοινό και καλλιεργώντας υψηλές προσδοκίες. Αργότερα εμφανίστηκαν ο Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki) και ένας εκ των σκηνοθετών του «Avengers: Infinity War», ο Joe Russo, οι οποίοι μίλησαν για τη νέα περιπέτεια των Avengers. Σχεδόν όλοι οι ήρωες της Marvel – από τον Spider-Man μέχρι τον Captain America – θα εμφανιστούν στην ταινία για να αντιμετωπίσουν τον Thanos, τον οποίο ενσαρκώνει ο Josh Brolin.

Αναμφίβολα, μια από τις απροσδόκητες πρόσφατες επιτυχίες της Marvel ήταν το «Ant-Man» με τον Paul Rudd. Στη νέα ταινία με τίτλο «Ant-Man and The Wasp», η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, θα εμφανιστούν η Michele Pfeiffer και ο Laurence Fishburne. Η Pfeiffer πιο συγκεκριμένα θα υποδυθεί την Janet van Dyne, ενώ ο Fishburne τον Dr. Bill Foster (πιο γνωστός στα κόμικς ως ο Goliath). Μαζί τους θα εμφανιστούν η Hannah John-Kamen στον ρόλο της Ghost, ο Walton Googins και ο Randal Park ως ο πράκτορας της SHIELD Jimmy Woo. Όπως στην περίπτωση της DC, έτσι και οι παραγωγοί της Marvel έδειξαν στο κοινό ορισμένες σκηνές από τα γυρίσματα και concert artwork της ταινίας.

To Comic-Con όμως είχε και ορισμένες εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν η ανακοίνωση από τον Todd McFarlane πως ο Spawn θα επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη. Το comic του McFarlane – ο οποίος έγινε γνωστός από το πέρασμα του στον «Spider-Man» – ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή της δεκαετίας του 1990 και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1997 με τον Martin Sheen, τον Michael Jai White και τον John Leguizamo. Όπως πολλές ταινίες υπερηρώων της εποχής, το αποτέλεσμα ήταν σχετικά μέτριο, απογοητεύοντας τόσο τους φανς των comics όσο και τους κριτικούς. Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο McFarlane στο Comic-Con, ο δαιμονικός μισθοφόρος του θα επιστρέψει σε μια νέα ταινία από την Blumhouse Productions.