Robert Pattinson: «Παραλίγο να με απολύσουν από το "Twilight"»

robert-pattinson-twilight
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Η υπερβολικά μελαγχολική ερμηνεία του Βρετανού ηθοποιού παραλίγο να του στοιχήσει τον ρόλο στην πρώτη ταινία της σειράς.

Ο Robert Pattinson μπορεί να είναι συνυφασμένος με τον ρόλο του ως Edward Cullen στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς «Twilight» της Stephenie Meyer, αλλά όπως αποκάλυψε πρόσφατα, έφτασε πολύ κοντά στην απόλυση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας. Σε εμφάνισή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Βρετανός ηθοποιός εξήγησε πως η υπερβολικά μελαγχολική ερμηνεία του σχεδόν του στοίχησε τη δουλειά του.

«Τώρα το "Twilight" είναι γνωστό ως αυτό το πολύ emo πράγμα. Έτσι είναι οι σχέσεις των εφήβων. Αλλά όλοι τους ήθελαν να είναι χαρούμενοι και να διασκεδάζουν. Εγώ ήθελα να είναι μελαγχολικό. Θυμάμαι τους παραγωγούς να μου δίνουν ένα αντίγραφο του βιβλίου και σε κάθε περίπτωση που ο χαρακτήρας μου χαμογελούσε, το είχαν σημειώσει. Πήρα έναν άλλο μαρκαδόρο και σημείωσα όλες τις φορές που [ο χαρακτήρας] κατσούφιαζε» δήλωσε ο Pattinson στην εκπομπή.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αναγκάστηκε να συμβιβαστεί, μετά από παρότρυνση των μάνατζερ του, οι οποίοι του συνέστησαν να κάνει το «αντίθετο από αυτό που κάνει» στα γυρίσματα της ταινίας, ειδάλλως θα τον απέλυαν την ίδια μέρα. Μετά τις συστάσεις τους, ο Pattinson επέστρεψε από το μεσημεριανό διάλλειμα με πιο χαρούμενη διάθεση. «Πιθανότατα ήμουν περισσότερο μίζερος από όσο έπρεπε, οπότε ένας συμβιβασμός ήταν ΟΚ» κατέληξε ο ηθοποιός.

Η τελευταία ταινία της σειράς κυκλοφόρησε το 2012, ενώ το περασμένο έτος υπήρχαν φήμες για μια συνέχεια. Το μεγάλο κεφάλι της Lionsgate, Patrick Wachsberger, είχε δηλώσει πως τον ενδιαφέρει η προοπτική συνέχειας, εφόσον η συγγραφέας των βιβλίων θέλει να γράψει μια νέα ιστορία με τους δημοφιλείς χαρακτήρες της.