Χάκερ έχουν το σενάριο του «Game of Thrones» της επόμενης εβδομάδας

game-of-thrones
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Έκλεψαν 1,5TB δεδομένων από το ΗΒΟ και ήδη δημοσίευσαν επεισόδια των σειρών «Ballers» και «Room 104».

Ως μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, το «Game of Thrones» συχνά γίνεται στόχος χάκερ. Ειδικά κατά τις τελευταίες σεζόν της σειράς, το ΗΒΟ έχει πάρει μέτρα για να περιορίσει τα spoilers και τις διαρροές. Βέβαια, όλα αυτά απλά αποτελούν προκλήσεις για τους χάκερ, οι οποίοι όπως έχουν δείξει στο παρελθόν, δεν πτοούνται εύκολα από μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Entertainment Weekly, μια ομάδα χάκερ κατάφερε να παραβιάσει το δίκτυο του ΗΒΟ και έκλεψε 1,5 terabytes δεδομένων.

Το HBO έχει μέτρα τα τελευταία χρόνια για να προστατεύσει το «Game of Thrones» από διαρροές spoiler και πειρατεία.

Ανάμεσα στα «λάφυρα» των χάκερ είναι επερχόμενα επεισόδια των σειρών «Ballers» και «Room 104», καθώς και ορισμένα «γραπτά» από το «Game of Thrones» της επόμενης εβδομάδας. Οι ίδιοι οι χάκερ υπόσχονται ότι θα μοιραστούν ακόμα περισσότερα «σύντομα», αλλά αυτό μένει να φανεί, καθώς οι διωκτικές αρχές είναι αμείλικτες. Το ΗΒΟ από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, αλλά δεν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα των χάκερ, αναφέροντας μονάχα ότι κλάπηκαν ορισμένες «ιδιοκτησιακές πληροφορίες» χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το τηλεοπτικό δίκτυο πέφτει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

To 2015, μια ομάδα χάκερ δημοσιοποίησε τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της πέμπτης σεζόν του «Game of Thrones» πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα της. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έγινε γνωστό ότι τα DVD για που στάλθηκαν σε κριτικούς και άλλους παράγοντες ήταν πηγή της διαρροής. Ως αποτέλεσμα της διαρροής, το ΗΒΟ αποφάσισε τότε να σταματήσει να στέλνει τα σχετικά screeners. Τον περασμένο Απρίλιο ένας χάκερ κατάφερε να κλέψει επεισόδια από την πέμπτη σεζόν του «Orange Is The New Black», ενώ τον Μάιο μια ομάδα χάκερ ισχυρίστηκε πως είχε στην κατοχή της τους «Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» και είχε ζητήσει λύτρα για να μην δημοσιοποιήσει την ταινία. Το μεγάλο κεφάλι της Disney, Bob Iger, είχε δηλώσει αργότερα ότι η ομάδα χάκερ είχε μπλοφάρει. Η πιο σοβαρή κυβερνοεπίθεση στο Χόλυγουντ είχε σημειωθεί το 2014, όταν περίπου 100 terabytes δεδομένων κλάπηκαν από τη Sony.