Πέθανε ο Roberty Hardy στην ηλικία των 91 ετών

robert-hardy James Gourley
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως ο Κορνίλιους Φατζ στις ταινίες «Χάρι Πότερ».

Ο Robert Hardy, γνωστός για τον ρόλο του ως Κορνίλιους Φατζ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ο Hardy γεννήθηκε στο Τσέλτεναμ της Αγγλίας το 1925 και σπούδασε το Magdalen College της Οξφόρδης, όπου σύναψε φιλία με τον Richard Burton. Κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και οι δύο κλήθηκαν να υπηρετήσουν σε βάση της RAF στο Νόρφολκ. Μετά την θητεία τους, σε αντίθεση με τον φίλο του, ο Hardy επέστρεψε στις σπουδές του και απέκτησε πτυχίο στην Αγγλική φιλολογία, έχοντας ως καθηγητές τον JRR Tolkien και τον CS Lewis.

Ο Hardy έγινε ιδιαίτερα αγαπητός για τον ρόλο του στο «All Creatures Great And Small».

Έχοντας επηρεαστεί από την επιτυχία του Burton στην υποκριτική, ο Hardy αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο θέατρο και έγινε μέλος του Shakespeare Memorial Theatre το 1949. Μετά από μια σειρά πετυχημένων ερμηνειών στο σανίδι, έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην πολεμική ταινία «Κόλαση στον Ειρηνικό» με τον Glenn Ford το 1958 και αργότερα, το 1965, συνεργάστηκε με τον φίλο του Burton στον «Κατάσκοπο που γύρισε απ’ το κρύο».

Στις ταινίες «Χάρι Πότερ» έπαιξε τον υπουργό Μαγείας Κορνίλιους Φατζ.

Πέραν των ρόλων του στην μεγάλη οθόνη, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό για την ερμηνεία του ως Siegfried Farnon στην σειρά «All Creatures Great And Small», ενώ εμφανίστηκε σε σειρές όπως το «Middlemarch» και «The Far Pavillions». Στην διάρκεια της καριέρας του ενσάρκωσε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Winston Churchill αρκετές φορές, με πιο χαρακτηριστική ερμηνεία αυτή στο «War And Remembrance».

Στις νεότερες γενιές έγινε γνωστός για τις ταινίες του Χάρι Πότερ, όπου υποδύθηκε τον υπουργός Μαγείας Κορνίλιους Φατζ. Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ JK Rowling εξέφρασε την λύπη της στην είδηση του θανάτου του Hardy, τονίζοντας το ταλέντο του και πόσο αγαπητός ήταν σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του στις ταινίες.