Συνεχίζουν οι διαρροές μετά την κυβερνοεπίθεση στο ΗΒΟ

curb-your-enthusiam
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Χάκερ δημοσιοποίησαν επεισόδια του νέου «Curb Your Enthusiasm», με το ΗΒΟ να στηλώνει τα πόδια του.

Η κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το δίκτυο ΗΒΟ ήταν τελικά πολύ πιο σοβαρή από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί. Αρχικά οι χάκερ διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με το τέταρτο επεισόδιο του νέου κύκλου του «Game of Thrones», ενώ έγινε γνωστό πως στο 1,5 terabyte αρχείων που έκλεψαν συμπεριλαμβάνονταν σειρά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως email και τηλέφωνα ηθοποιών, καθώς και τραπεζικά στοιχεία ενός στελέχους του δικτύου.

Οι χάκερ κυκλοφόρησαν πληροφορίες για το τέταρτο επεισόδιο του νέου «Game of Thrones».

Βλέποντας το ΗΒΟ να μην ενδίδει στις απειλές τους, οι χάκερ ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τις αποκαλύψεις, απαιτώντας ένα ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων δολαρίων για να σταματήσουν. Στην πορεία έγινε γνωστό πως ένας υπάλληλος του ΗΒΟ προσέφερε 250.000 δολάρια στους δράστες, ποσό το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό. Πρόσφατα διέρρευσαν ορισμένα επεισόδια του επερχόμενου νέου κύκλου της θρυλικής κωμικής σειράς «Curb Your Enthusiasm», η οποία θα προβληθεί τον Οκτώβριο.

Το «Curb Your Enthusiasm» ήταν το τελευταίο «θύμα» των χάκερ.

Με τις φήμες να κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις, το ΗΒΟ εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου τόνισε πως «δεν βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον χάκερ και δεν θα σχολιάσουμε κάθε πληροφορία που κυκλοφορεί. Έχει αναφερθεί εκτεταμένα πως έγινε μια κυβερνοεπίθεση στο ΗΒΟ. Ο χάκερ μπορεί να συνεχίσει να αφήνει κομμάτια των κλεμμένων πληροφοριών για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των media. Αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν θα συμμετάσχουμε. Προφανώς, καμία επιχείρηση δεν θέλει διοκτησιακές πληροφορίες της να κλαπούν και να δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο».

Ο Dwayne Johnson πρωταγωνιστεί στην σειρά «Ballers» του ΗΒΟ.

Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως το κύριο μέλημα είναι να διασφαλιστεί «η διαφάνεια με τους υπαλλήλους, συνεργάτες και δημιουργικά ταλέντα που εργάζονται μαζί μας», συμπληρώνοντας πως  το συμβάν δεν θα αποθαρρύνει το δίκτυο από να συνεχίσει «να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα».