Το σφυρί του Thor βγαίνει στο «σφυρί»

thor
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Το μυθικό Mjolnir, το μαγικό σφυρί του Thor, θα βγει σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο μήνα.

Οι φανς του Thor τον Σεπτέμβριο θα έχουν την μοναδική ευκαρία να αποκτήσουν το Mjolnir, το μυθικό σφυρί και πηγή της δύναμης του ήρωα της Marvel που, σύμφωνα με τα comics και τις ταινίες, μόνο οι άξιοι μπορούν να σηκώσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από «άξιος», ο επίδοξος αγοραστής θα χρειαστεί να έχει και βαθιές τσέπες, αφού η αξία του σφυριού που χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες από τον Chris Helmsworth έχει εκτιμηθεί στις 20.000 με 30.000 λίρες.

Prop Store

Στον πλειστηριασμό του οίκου δημοπρασιών Prop Store, που θα πραγματοποιηθεί στο BFI IMAX του Λονδίνου, θα πωληθούν πολλά άλλα αντικείμενα από κλασσικές ταινίες φαντασίας και περιπέτειας, όπως ένα από τα κοστούμια που φόρεσε ο Jack Nicholson στο «Batman», το κράνος του Star-Lord από τους «Φύλακες του γαλαξία» και ένα μαστίγιο του Ιντιάνα Τζόουνς.

Φέτος το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει μια νέα solo ταινία με τον Thor – η τρίτη κατά σειρά – το «Thor: Ragnarok» από τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη Taika Waititi. Ο Chris Helmsworth επιστρέφει στον ρόλο του ημίθεου ήρωα, μαζί με τους Tom Hiddleston, Idris Elba, Anthony Hopkins και Cate Blanchett, καθώς και ο Mark Ruffalo ως Hulk. Στην ταινία θα εμφανιστεί και ο Benedict Cumberpatch στον ρόλο του Doctor Strange.

Η ταινία διαδραματίζεται μετά τους «Εκδικητές: Η εποχή του Ultron» και τέσσερα χρόνια μετά τα συμβάντα του«Thor 2: Σκοτεινός κόσμος» με τον Thor να βρίσκεται φυλακισμένος στον πλανήτη Sakaar χωρίς το Mjolnir. Εκεί πρέπει να αντιμετωπίσει σε μια αρένα τον παλιό φίλο του, τον Hulk, ώστε να επιστρέψει στο Asgard για αποτρέψει την καταστροφή του τόπου του.