Ταινίες της εβδομάδας (17/8/2017)

baby-driver
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Οι νέες κυκλοφορίες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού προσφέρουν άφθονη δράση, αγωνία και γέλιο.

«Baby Driver»
Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby, ένας οδηγός ειδικός στις αποδράσεις με αθώα φυσιογνωμία, που παίρνει τους πιο σκληρούς εγκληματίες από το σημείο Α στο σημείο Β με ριψοκίνδυνη χάρη και ένα προσωπικό soundtrack να παίζει για τον ίδιο και μόνο. Σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του και που μεταφράζει σε φουρκέτες άψογου συγχρονισμού, απαράμιλλες αλλαγές ταχυτήτων και μανούβρες ακριβείας που αφήνουν τους συνεπιβάτες με κομμένη ανάσα. O Baby δουλεύει για τον Doc, τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Buddy, τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Darling και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Bats, που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν ο Baby ερωτεύεται μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Edgar Wright, Ερμηνεύουν: Kevin Spacey, Ansel Elgort, Jon Hamm και Eiza González.

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (The Hitman's Bodyguard)
Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη. Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο. Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με το πλοίο, αλλά και έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα.
Σκηνοθεσία: Patrick Hughes, Σενάριο: Tom O'Connor, Ερμηνεύουν: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson και Gary Oldman.

«Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα» (The Son of Bigfoot)
Ο νεαρός Άνταμ ξεκινά ένα επικό, παράτολμο ταξίδι για να ξετυλίξει το μυστήριο πίσω από τον χαμένο για χρόνια πατέρα του, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα! Κρυμμένος βαθιά μέσα στο δάσος για πολύ καιρό ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την HairCo, μία εταιρία-κολοσσό που θέλει να κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας το μοναδικό του DNA, o Μεγαλοπατούσας θα πρέπει να επανασυνδεθεί με το γιο του και, μαζί, να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.
Σκηνοθεσία: Jeremy Degruson και Ben Stassen, Σενάριο: Bob Barlen και Cal Brunker, Ερμηνεύουν: Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker και Joey Camen.

«Αβέβαιος Θρίαμβος» (Incerta gloria)
Ισπανία, 1937. Ο Λουίς είναι ένας στρατιώτης που δεν πιστεύει στον πόλεμο που υπηρετεί. Ενώ βρίσκεται σταθμευμένος με το στράτευμά του σε ανενεργή θέση, ερωτεύεται παράφορα την Καρλάνα, μια μοιραία γυναίκα που διψά για εξουσία. Η Καρλάνα τον ξεγελά και ποδοπατά την αυτοπεποίθηση του Λουίς, παρασέρνοντάς τον σε ένα σπιράλ πάθους, προδοσίας και ταπείνωσης που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους.
Σκηνοθεσία: Agusti Villaronga, Σενάριο: Coral Cruz, Joan Sales και Agustí Villaronga, Ερμηνεύουν: Terele Pávez, Marcel Borràs, Oriol Pla και Juan Diego.

«Πλανητάριο» (Planetarium)
Παρίσι, τέλη της δεκαετίας του '30. Η Κέιτ και η Λόρα Μπάρλοου, δύο νεαρές κοπέλες και μέντιουμ, ολοκληρώνουν την περιοδεία τους. Γοητευμένος από το χάρισμα τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, ο Αντρέ Κορμπέν, τις προσλαμβάνει για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στη δίνη του κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, η νέα αυτή οικογένεια δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη.
Σκηνοθεσία: Rebecca Zlotowski, Σενάριο: Rebecca Zlotowski και Robin Campillo, Ερμηνεύουν: Natalie Portman, Lily-Rose Depp, Emmanuel Salinger και Amira Casar.

«150 mg» (La fille de Brest)
Σε ένα νοσοκομείο στην Βρέστη μία πνευμονολόγος ανακαλύπτει ότι ανεξήγητοι θάνατοι ασθενών συνδέονται με την λήψη του Mediator, ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Η ταινία ξεδιπλώνει μια σύγχρονη ιστορία Δαυίδ και Γολιάθ από το ξεκίνημα της σαν μια απόρρητη υπόθεση, έως την ανακάλυψη της από τα φρενήρη ΜΜΕ και την κορύφωση της αναζητώντας την αλήθεια.
Σκηνοθεσία: Emmanuelle Bercot, Σενάριο: Emmanuelle Bercot, Séverine Bosschem, Romain Compingt και Irène Frachon, Ερμηνεύουν: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Charlotte Laemmel και Isabelle de Hertogh.

«Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» (Film d'amore e d'anarchia)
Ιταλία, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τονίνο, ένα απλό αγροτόπαιδο, μαθαίνει ότι ένας φίλος του εκτελέστηκε από το καθεστώς μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Παρόλο που είναι εντελώς άπειρος και απροετοίμαστος, αποφασίζει να αναλάβει αυτός την ημιτελή αποστολή. Ο Τονίνο αφήνει πίσω την απλή ζωή του και φτάνει σε έναν οίκο ανοχής στη Ρώμη όπου καταστρώνει σχέδια με τη βοήθεια μιας ιερόδουλης, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της αναρχίας. Μέσα σε μια μέρα, ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι του οίκου ανοχής και ζει δύο ευτυχισμένες μέρες μαζί της, πριν έρθει η ώρα της εκτέλεσης του σχεδίου του. Ο έρωτας αυτός, όμως, θα περιπλέξει τα πράγματα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Lina Wertmüller, Ερμηνεύουν: Giancarlo Giannini, Mariangela Melato, Eros Pagni και Pina Cei.

«Επτά φορές γυναίκα» (Woman times seven)
Η ταινία αποτελείται επτά ιστορίες όπου ο κοινός άξονας είναι η μοιχεία: Μια χήρα που αναστατώνεται στην κηδεία του συζύγου της, μια έξαλλη απατημένη σύζυγος που αποφασίζει να κάνει έρωτα με τον πρώτο άνδρα που θα βρεθεί μπροστά της, μια φαινομενικά σεμνότυφη κοπέλα που κρύβει ένα άλλο πρόσωπο, μια παμπόνηρη σύζυγος που επιχειρεί προκαλέσει το ενδιαφέρον του  συγγραφέα-συζύγου της, μια πλούσια σύζυγος που είναι ικανή να φτάσει στο έγκλημα για ένα φόρεμα, δύο εραστές που πονοκεφαλιάζουν καθώς σχεδιάζουν την από κοινού αυτοκτονία τους και ένας μνηστήρας ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ιδιωτικός ντετέκτιβ που προσέλαβε ένας ζηλιάρης σύζυγος να παρακολουθεί την γυναίκα του.
Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica, Σενάριο: Cesare Zavattini, Ερμηνεύουν: Shirley MacLaine, Peter Sellers, Elspeth March και Rossano Brazzi.