Η ιστορία του Joker από τον Martin Scorsese και τον Todd Phillips

Joker-killing-Joke
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η Warner Bros αποφάσισε να πειραματιστεί, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό κινηματογραφικό σύμπαν με τους ήρωες της DC.

Ο αινιγματικός και αδίστακτος Joker είναι ο πιο συναρπαστικός εχθρός του Batman, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη πως η Warner Bros σκοπεύει να του αφιερώσει μια ταινία. Αυτό που προκαλεί όμως ενδιαφέρον είναι πως η νέα ταινία δεν έχει σχέση με τον χαρακτήρα όπως τον ενσάρκωσε ο Jared Leto στην «Ομάδα Αυτοκτονίας», ο οποίος άφησε θετικές εντυπώσεις, παρά τον κουτσουρεμένο ρόλο του.

O Jared Leto θα συνεχίσει να ενσαρκώνει τον Joker στις ταινίες με τον Batman και την Ομάδα Αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, η Warner Bros έχει έρθει σε συμφωνία με τον σκηνοθέτη Todd Williams, ενώ ο Martin Scorsese θα αναλάβει χρέη παραγωγού. Σύμφωνα με το άρθρο, η Warner σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα σειρά ταινιών με τους ήρωες της DC, η οποία όμως δεν έχει σχέση με το κεντρικό «κινηματογραφικό σύμπαν» με τους Justice League, την Wonder Woman, τον Superman κτλ. Κάτι αντίστοιχο γίνεται εδώ και καιρό με τις τηλεοπτικές σειρές και τις αυτοτελείς animated ταινίες με τους ήρωες (και κακούς) της DC, τα οποία έχουν το δικό τους «σύμπαν». Αυτή η κίνηση θα λύσει τα χέρια της Warner, ώστε να πειραματιστεί με τους ήρωες της, χωρίς να περιορίζεται από την πλοκή των «κεντρικών» ταινιών.

To «Justice League», με όλα τα «βαριά χαρτιά» της DC, θα προβληθεί στους κινηματογράφους το φθινόπωρο.

Έτσι η επερχόμενη ταινία του Williams θα εξιστορεί το πώς δημιουργήθηκε ο Joker, αλλά δεν θα έχει σχέση με τον Joker του Leto, ο οποίος θα εμφανιστεί στην προγραμματισμένη συνέχεια της «Ομάδας Αυτοκτονίας». Η ταινία θα διαδραματίζεται την δεκαετία του 1980 και θα έχει ένα ρεαλιστικό, σκοτεινό τόνο, απηχώντας τις ταινίες του Scorsese. Μόλις ολοκληρωθεί η συγγραφή του σεναρίου, από τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο του «8 Μίλια», Scott Silver, θα ξεκινήσει λογικά η αναζήτηση του νέου Joker.