Ταινίες της εβδομάδας (24/8/2017)

atomic-blonde
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Εκρηκτική δράση και περιπέτεια στις νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας.

«Atomic Blonde»
Μία αδίστακτη τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6 που φθάνει στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της.
Σκηνοθεσία: David Leitch, Σενάριο: Kurt Johnstad, Antony Johnston και Sam Hart, Ερμηνεύουν: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman και Eddie Marsan.

«Δουνκέρκη» (Dunkirk)
Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα. Spitfires της RAF έρχονται αντιμέτωπα με τον εχθρό πάνω από το Κανάλι προσπαθώντας να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους άνδρες στην στεριά. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες μικρές βάρκες επανδρωμένες με απλούς πολίτες και στρατιώτες κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, με κίνδυνο της ζωής τους, σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να σώσουν έστω και ένα μέρος του στρατού τους.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Christopher Nolan, Ερμηνεύουν: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance και Kenneth Branagh.

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (Tulip Fever)
17ος αιώνας, Ολλανδία. Ένας καλλιτέχνης αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας μετά από πρόταση του συζύγου της. Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί.
Σκηνοθεσία: Justin Chadwick, Σενάριο: Deborah Moggach και Tom Stoppard, Ερμηνεύουν: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Cara Delevingne και Christoph Waltz.

«Ταξίδι στην Ισπανία» (The Trip to Spain)
Στο προηγούμενο «Ταξίδι στην Ιταλία», ο Rob και ο Steve είχαν αναλάβει να παρουσιάσουν την κριτική τους για εστιατόρια της Ιταλίας. Αυτή τη φορά ξεκινούν ένα νέο ταξίδι στην Ισπανία, όπου το σκηνικό μεταφέρεται σε ακόμη πιο εξωτικές τοποθεσίες, όπως η περιοχή των Βάσκων, η Ανδαλουσία, η Αραγκόν... Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, λεκτικές κόντρες και ανεκδιήγητες μιμήσεις (από Michael Caine έως και Mick Jagger) μεταξύ γαστρονομικών αναζητήσεων και όχι μόνο.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Michael Winterbottom, Ερμηνεύουν: Steve Coogan, Rob Brydon, Marta Barrio και Claire Keelan.

«Η Λάμψη» (The Shining)
Ένας συγγραφέας καταφθάνει με την οικογένεια του σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο Κολοράντο. Περίεργα οράματα εισβάλουν στο μυαλό του, τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα του ξενοδοχείου κι ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας προσπαθεί να δολοφονήσει την οικογένειά του.
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick, Σενάριο: Stephen King, Stanley Kubrick και Diane Johnson, Ερμηνεύουν: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd και Scatman Crothers.

«Ο Περιθωριακός» (Le marginal)
O Αστυνομικός Επιθεωρητής Ζορντάν φθάνει στη Μασσαλία, μια πόλη βουτηγμένη στην παρανομία. Είναι διάσημος για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί προκειμένου να καταφέρει να αποδώσει τη Δικαιοσύνη. Στόχος του τώρα, να εξαρθρώσει ένα καρτέλ ναρκωτικών και να συλλάβει ή ακόμη και να σκοτώσει τον βαρώνο του καρτέλ, Μεκάτσι που ελέγχει το Παρίσι, αλλά πιστεύει πως η έδρα του είναι η Μασσαλία. Ο Μεκάτσι έχει την φήμη του αθέατου γκάνγκστερ, αλλά όχι και του αθάνατου. Ο Ζορντάν θα κάνει την Μασσαλία άνω κάτω για να ανακαλύψει τον εγκληματία που κυνηγά. Αλλά θα φέρει τέτοια αναστάτωση στην πόλη ώστε να ανακληθεί και να τοποθετηθεί σε μια ατιμωτική θέση. Ο πολυμήχανος όμως άντρας, θα καταφέρει να βρει ένα μέλος της σπείρας πρόθυμο να καταδώσει το κρησφύγετο του Μεκάτσι.
Σκηνοθεσία: Jacques Deray, Σενάριο: Jacques Deray, Jean Herman και Michel Audiard, Ερμηνεύουν: Jean-Paul Belmondo, Henry Silva, Carlos Sotto Mayor και Pierre Vernier.