Ταινίες της εβδομάδας (31/8/2017)

valerian
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο κινηματογραφικός Αύγουστος μας αποχαιρετά με περιπέτεια, σασπένς και άφθονο γέλιο.

«Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» (Valerian and the City of a Thousand Planets)
Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν και η Λορελίν είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;
Σκηνοθεσία και σενάριο: Luc Besson, Ερμηνεύουν: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen και Rihanna.

«Εγώ, ο Απαισιότατος 3» (Despicable Me 3)
Ο αγαπημένος μας Γκρου, λοιπόν, επανέρχεται σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Βλέπετε, εκεί που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε κι εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική. Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του '80! που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός!
Σκηνοθεσία: Kyle Balda, Pierre Coffin και Eric Guillon, Σενάριο: Ken Daurio και Cinco Paul, Ερμηνεύουν: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker και Miranda Cosgrove.

«Μεγάλωσε αν τολμάς» (Rock'n Roll)
Για τον 43χρονο Γκιγιόμ Κανέ, η ζωή δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Έχει ό,τι θα μπορούσε ποτέ να θελήσει κάποιος: είναι διάσημος, έχει σημαντική περιουσία, μια δουλειά που αγαπά και κυρίως μια ευτυχισμένη οικογένεια. Όλα όμως ανατρέπονται στη ζωή του όταν, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, η όμορφη νεαρή συμπρωταγωνίστριά του, τον ενημερώνει ότι δεν έχει πια «πέραση» στους νέους και κυρίως στα νεαρά κορίτσια. Η ήσυχη προσωπική ζωή του με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, ο γιος τους, τα άλογα που εκτρέφει και το σπίτι τους στην εξοχή, τον κάνουν το αντίθετο του «κουλ» και «σέξι» τύπου. Ο Γκιγιόμ συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα για να αλλάξει αυτήν την εικόνα και μάλιστα γρήγορα. Οι επιλογές του, όμως, για αυτήν την αλλαγή θα συναντήσουν την αποδοκιμασία και την αποστροφή των αγαπημένων του ανθρώπων και η καινούργια του εικόνα θα τον πάει πολύ πιο μακριά απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Σκηνοθεσία: Guillaume Canet, Σενάριο: Guillaume Canet, Rodolphe Lauga και Philippe Lefebvre, Ερμηνεύουν: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Philippe Lefebvre και Gilles Lellouche.

«Ένα Ενωμένο Βασίλειο» (A United Kingdom)
1947: Ο Seretse Khama, βασιλιάς της Μποτσουάνα, συναντά την Αγγλίδα Ruth Williams και η έλξη μεταξύ τους είναι μοιραία. Εκείνη μαγεύτηκε από το όραμα του για έναν καλύτερο κόσμο, εκείνος από τη θέληση της να εμπλακεί μ’ αυτό. Ήταν ιδανικοί ο ένας για τον άλλο, η σχέση τους όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οικογενειακές, αλλά και πολιτικές. Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, που είχε μόλις εφαρμόσει την πολιτική του απαρτχάιντ, θεώρησε ανεπίτρεπτο η γειτονική χώρα να κυβερνάται από ένα ζεύγος μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών φυλών. Απείλησε τους Βρετανούς ότι αν δεν εμποδίσουν τον γάμο θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στο ουράνιο και τον χρυσό της Νοτίου Αφρικής, ρισκάροντας μια εισβολή στην Μποτσουάνα. Παρά τις τεράστιες πιέσεις, ο Seretse και η Ruth δεν αμφιταλαντεύτηκαν, αλλά αγωνίστηκαν για την αγάπη τους. Έτσι, άλλαξαν το έθνος τους και ενέπνευσαν ολόκληρο τον πλανήτη.
Σκηνοθεσία: Amma Asante, Σενάριο: Guy Hibbert, Ερμηνεύουν: David Oyelowo, Rosamund Pike, Jack Davenport και Tom Felton.

«Logan Lucky»
Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει. Με λίγη βοήθεια από φίλους ληστές σχεδιάζει να κλέψει 14 εκατομμύρια δολάρια από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.
Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh, Σενάριο: Rebecca Blunt, Ερμηνεύουν: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig και Katie Holmes.