Ο Harrison Ford γρονθοκόπησε (κατά λάθος) τον Ryan Gosling

ryan-gosling-harrison-ford Richard Shotwell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Αυτός έφταιγε κατά 90%» σχολίασε ο Ford, για το συμβάν στα γυρίσματα του «Blade Runner 2049».

Τα ατυχήματα στα γυρίσματα μιας ταινίας με σκηνές δράσεις είναι σχεδόν αναπόφευκτα. Τα γυρίσματα του «Blade Runner 2049» δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, αφού ο Harrison Ford γρονθοκόπησε τον συμπρωταγωνιστή του Ryan Gosling. «Ήταν σαν ιεροτελεστία. Κάναμε μια σκηνή μάχης και απλά έγινε. Το αστείο είναι πως όταν ολοκληρώθηκε, έφεραν πάγο για το πρόσωπό μου και ο Harrison με έσπρωξε από μπροστά του για να βάλει το χέρι του στον πάγο. Μόλις έγινε αυτό, ο σκηνοθέτης ήρθε και μου είπε “Δες το έτσι – μόλις σε χτύπησε ο Indiana Jones”» αποκάλυψε ο Gosling στο περιοδικό GQ.

Στη συνέχεια, ο Ford εμφανίστηκε με ένα μπουκάλι ουίσκι για να «επανορθώσει», αλλά έκπληκτος ο Gosling είδε τον συμπρωταγωνιστή να του βάζει ένα ποτήρι και να φεύγει με το υπόλοιπο μπουκάλι. «Μάλλον δεν θεώρησε ότι με χτύπησε αρκετά για να μου δώσει ολόκληρο το μπουκάλι» δήλωσε χαριτολογώντας ο Gosling.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο Ford σε συνέντευξη που έδωσε στο ίδιο περιοδικό, υπογραμμίζοντας πως «το πρόσωπο του Ryan Gosling ήταν εκεί που δεν έπρεπε να είναι». Όπως εξήγησε ο Ford, «η δουλειά του είναι να βρίσκεται εκτός εμβέλειας της μπουνιάς. Η δουλειά μου ήταν να σιγουρευτώ πως έριξα την μπουνιά. Αλλά μετακινούμασταν, η κάμερα μετακινούταν, οπότε έπρεπε να έχω επίγνωση της γωνίας της κάμερας, για να φανεί καλή η μπουνιά. Ξέρεις έριξα περίπου εκατό μπουνιές στα γυρίσματα και τον πέτυχα μονάχα μια φορά».

Όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Gosling έπρεπε να νιώθει «ευγνώμων» που τον χτύπησε μόλις μια φορά, ο Ford απάντησε «το έχω τονίσει αυτό, εννοώ πως θεωρώ ότι αυτός έφταιγε κατά 90%». Αναφορικά με το ουίσκι που του προσέφερε, ο Ford δήλωσε έκπληκτος που περίμενε ολόκληρο το μπουκάλι, αφού «ένα ποτήρι ήταν αρκετό».

Κλείνοντας την συνέντευξή του, ο Ford δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ευχάριστη συνεργασία που είχε με τον Gosling. «Μου αρέσει πολύ, είναι έξυπνος τύπος» δήλωσε, στεκόμενος στο γεγονός ότι ο συμπρωταγωνιστής του βρίσκεται στον χώρο του θεάματος από τα έξι του χρόνια. To «Blade Runner 2049» θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 5 Οκτωβρίου.