Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν: Κερδίστε προσκλήσεις

your-mother-and-i
ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μικρές Ιστορίες και Οι αταίριαστοι (The Misfits) από τις Νύχτες Πρεμιέρας. Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μέσω Facebook και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για κάθε προβολή.

Μικρές ιστορίες Δαναός 1, 17:30

Your Mother and I

Διάρκεια / Duration: 13' Χώρα Παραγωγής / Country: Ην. Βασίλειο / UK

Σκηνοθεσία / Director: Anna Maguire

Ο μπαμπάς της Τζοάνα μιλάει πολύ, η έφηβη κόρη του όμως προτιμά να ζει μέσα στις δικές της σκέψεις. Μια ταινία για εκείνες τις ανύποπτες στιγμές γεμάτες υποδόρια οικογενειακή ένταση, με πρωταγωνιστή τον Ντον ΜακΚέλαρ.

DeKalb Elementary

Διάρκεια / Duration: 20' Χώρα Παραγωγής / Country: ΗΠΑ / USA

Σκηνοθεσία / Director: Reed Van Dyk

Μία υπάλληλος προσπαθεί να επιστρατεύσει την ψυχραιμία της καθώς ένας νεαρός μπαίνει οπλισμένος σε δημοτικό σχολείο. Εμπνευσμένο από αληθινό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Negative Space

Διάρκεια / Duration: 6' Χώρα Παραγωγής / Country: Γαλλία / France

Σκηνοθεσία / Directors: Max Porter, Ru Kuwahata

«Ο μπαμπάς μου με έμαθε πώς να πακετάρω»: Η ιστορία μιας σχέσης πατέρα και γιου, μέσα από άψογα τακτοποιημένες βαλίτσες και έναν γονιό που έλειπε συνέχεια για δουλειές.

Creme de Menthe

Διάρκεια / Duration: 22’ Χώρα Παραγωγής / Country: Καναδάς | Canada

Σκηνοθεσία / Directors: Philippe David Gagné, Jean-Marc E.Roy

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Ρενέ επιστρέφει στο πατρικό της για την κηδεία. Υποχρεωμένη να αδειάσει το σπίτι του, ανακαλύπτει ένα ανήκουστο χάος και μέσα σε έξι ημέρες, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τη σημασία του. Συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Laps

Διάρκεια / Duration: 6’ Χώρα Παραγωγής / Country: ΗΠΑ | USA

Σκηνοθεσία / Director: Charlotte Wells

Ένα ρουτινιασμένο πρωινό, στο πολυσύχναστο μετρό της Νέας Υόρκης, μία γυναίκα δέχεται σεξουαλική παρενόχληση σε κοινή θέα. Βραβείο Μοντάζ στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Forever Now

Διάρκεια / Duration: 18' Χώρα Παραγωγής / Country: Δανία / Denmark

Σκηνοθεσία / Director: Kristian Haskjold

Ο Βίλιαμ και η Σεσίλιε αποφασίζουν να χωρίσουν. Οι τελευταίες ώρες που μοιράζονται σαν ζευγάρι ωστόσο τους παραδίδουν σε όλο εκείνο το χάος σκέψεων, αναμνήσεων και συναισθημάτων που κρύβει μια τόσο οριακή και γεμάτη αβεβαιότητα κατάσταση.

Y Todo El Cielo Cupo En El Ojo De La Vaca Muerta / And the Whole Sky Fit in the Dead Cow's Eye

Διάρκεια / Duration: 19' Χώρα Παραγωγής / Country: Χιλή / Chile

Σκηνοθεσία / Director: Francisca Alegria

Σε κάποιο χωριό της Χιλής, μια ηλικιωμένη σαστίζει από την επίσκεψη του αφεντικού της, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Εκείνη πιστεύει πως ήρθε για να την οδηγήσει στον άλλο κόσμο, όμως τα σχέδιά του είναι πολύ χειρότερα.

A Drowning Man

Διάρκεια / Duration: 15' Χώρα Παραγωγής / Country: Δανία, Ην. Βασίλειο, Ελλάδα / Denmark, UK, Greece Σκηνοθεσία / Director: Mahdi Fleifel

Έχοντας γλιτώσει από τα κύματα του πελάγους, ένας νεαρός μετανάστης περιφέρεται στην πόλη, πεινασμένος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων, αναζητώντας τρόπους να βγάλει τη μέρα.

Pepe le Morse

Διάρκεια / Duration: 15’ Χώρα Παραγωγής / Country: Γαλλία | France

Σκηνοθεσία / Director: Lucrèce Andreae

Στην θυελλώδη και συννεφιασμένη παραλία, η γιαγιά προσεύχεται, η μαμά φωνάζει, οι αδελφές δεν νοιάζονται, ο Λούκας είναι μόνος. Ο παππούς ήταν ένας παράξενος τύπος, τώρα είναι νεκρός. Συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

A Gentle Night

Διάρκεια / Duration: 15’ Χώρα Παραγωγής / Country: Κίνα | China

Σκηνοθεσία / Director: Yang Qiu

Σε μία άγνωστη πόλη της Κίνας, μία μητέρα που η κόρη της έχει εξαφανιστεί, αρνείται να εγκαταλείψει τις έρευνες, αυτή τη νύχτα. Χρυσός Φοίνικας Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Deer Boy

Διάρκεια / Duration: 15' Χώρα Παραγωγής / Country: Βέλγιο, Κροατία, Πολωνία / Belgium, Croatia, Poland Σκηνοθεσία / Director: Katarzyna Gondek

Ένα αγόρι γεννιέται με κέρατα ελαφιού στο κεφάλι και μαθαίνει να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια κυνηγών, προσπαθώντας καθημερινά να αντιπαλέψει αυτό που πραγματικά είναι.

Katto / The Ceiling

Διάρκεια / Duration: 15' Χώρα Παραγωγής / Country: Φινλανδία / Finland

Σκηνοθεσία / Director: Teppo Airaksinen

Στο κατώφλι του διαζυγίου, ο Όλαβι αποσύρεται για λίγες μέρες στο εξοχικό του δίπλα στη λίμνη. Εκεί ωστόσο ανακαλύπτει πως το ταβάνι έχει ξαφνικά χαμηλώσει, εμποδίζοντάς τον ακόμα και από το να σταθεί όρθιος.

Οι Αταίριαστοι / The Misfits

21/9/2017, 20:00, Ιντεάλ

Μια περιθωριακή ομάδα καουμπόηδων διασταυρώνεται με τη μοναχική πορεία μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας που ζητά λίγη αγάπη και αποδοχή. Ένα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

Τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Κλαρκ Γκέιμπλ (ο οποίος πέθανε δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων) και της Μέριλιν Μονρό (η οποία απεβίωσε 18 μήνες μετά) και μία από τις τελευταίες φιλμικές παρουσίες του Μοντγκόμερι Κλιφτ, «Οι Αταίριαστοι» ήταν μοιραίο να μείνουν στα κινηματογραφικά χρονικά ως ένα πολλαπλό κύκνειο άσμα και σήμερα μοιάζουν με συνάντηση φαντασμάτων. Της οθόνης και της ζωής.

Τακτικοί επισκέπτες της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη, οι beautiful losers αυτού του κόσμου εμφανίζονται κι εδώ με τη μορφή μιας περιθωριακής ομάδας καουμπόηδων η οποία διασταυρώνεται με την μοναχική πορεία μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας που ζητά λίγη αγάπη και αποδοχή. Γύρω από την ανορθόδοξη αυτή παρέα, ο Χιούστον στήνει μια πανέμορφη, μέσα στη μελαγχολία της, και σχεδόν συγκινητική ελεγεία πάνω στο τέλος των ψευδαισθήσεων και των ονείρων της νιότης.

Σκηνοθεσία: John Huston
Σενάριο: Arthur Miller
Φωτογραφία: Russell Metty
Μουσική: Alex North
Μοντάζ: George Tomasini
Ηθοποιοί: Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift, Thelma Ritter, Eli Wallach

ΗΠΑ | 1961 | Ασπρόμαυρο | DCP | 125’ | Αγγλικά