«It»: Πιο πετυχημένη ταινία τρόμου όλων των εποχών στις ΗΠΑ

it-pennywise
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Pennywise ξεπέρασε τον «Εξορκιστή» σε εισπράξεις στις ΗΠΑ και συνεχίζει ακάθεκτος.

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος τρόμου του Stephen King, «It», έχει σπάσει τα ταμεία στις ΗΠΑ με εισπράξεις άνω των 236 εκατομμυρίων δολαρίων στις τρεις πρώτες εβδομάδες προβολής. Το «It» μπορεί πλέον να θεωρείται ως η πιο πετυχημένη ταινία τρόμου, αφού ξεπέρασε σε εισπράξεις τον «Εξορκιστή» του William Friedkin.

Ωστόσο, μολονότι ο «Εξορκιστής» είχε έσοδα της τάξης των 232,9 εκατομμυρίων δολαρίων το 1974, δεν έχει ληφθεί υπόψιν ο πληθωρισμός της εποχής. Το 1974 το δολάριο ήταν περίπου πέντε φορές ισχυρότερο από όσο στις μέρες μας, οπότε εφόσον προσαρμοστούν τα ποσά, η ταινία «Ο Εξορκιστής» παραμένει στην πρώτη θέση.

Ο «Εξορκιστής» με την Linda Blair είναι βασισμένος στο ομώνυμο best seller του William Peter Blatty.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ταινία του Andy Muschietti θα χρειαστεί να κόψει πολλά ακόμα εισιτήρια για να ξεπεράσει πραγματικά τον «Εξορκιστή», στόχος όχι τόσο μακρινός, αφού μετά από τρεις εβδομάδες, το «It» έχει σταθερή ανοδική πορεία στα box office. Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί έχουν πολλούς λόγους για να χαμογελούν, αφού η ανταπόκριση υπήρξε θεαματική.