H Meryl Streep αφηγείται την ιστορία των σουφραζετών της Νέας Υόρκης

meryl-streep Andrew Medichini
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Ιστορική Εταιρεία της Νέας Υόρκης γιορτάζει τα εκατό χρόνια του δικαιώματος των γυναικών στην ψήφο με ένα ντοκιμαντέρ και μια έκθεση.

Στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό ετών από τηθέσπιση του δικαιώματος στην ψήφο για τις γυναίκες στη Νέα Υόρκη, η Ιστορική Εταιρεία της Νέας Υόρκης θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «We Rise» σε αφήγηση της Meryl Streep. Η ταινία μικρού μήκους, στην οποία περιλαμβάνεται το τραγούδι «We Are Here» της Alicia Keys, αφηγείται την ιστορία των ηρωικών γυναικών που αγωνίστηκαν για να επέλθουν αλλαγές στις ΗΠΑ, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη ζωή πολλών σημαντικών γυναικών της εποχής, όπως τη σουφραζέτα και αρχηγό οργανώσεων μαύρων γυναικών, Addie Hunton, την ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Henry Street Settlement, Lillian Ward, και την υπέρμαχο της αντισύλληψης, Margaret Sanger, μεταξύ άλλων.

New-York Historical Society

Γυναίκες παρελαύνουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης απαιτώντας το δικαίωμα στην ψήφο.

Παράλληλα με την προβολή του ντοκιμαντέρ, η Ιστορική Εταιρεία της Νέας Υόρκης θα φιλοξενήσει την έκθεση «Hotbed», η οποία παρουσιάζει την μποέμ ατμόσφαιρα του Γκρήνουιτς Βίλατζ στις αρχές του 20ού αιώνα και θα εξηγεί τον κεντρικό ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες καλλιτέχνες και ακτιβίστριες στην απόκτηση του δικαιώματος στην ψήφο.

«Είμαστε περήφανοι που θα γιορτάσουμε την εκατονταετηρίδα του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες στη Νέα Υόρκη αυτή τη χρονιά με μια δυναμική νέα ταινία και έκθεση, όπου το καθένα δείχνει πώς μια αποφασισμένη ομάδα ανθρώπων που αγωνίστηκαν για δικαιώματα και ισότητα κατάφεραν να επιφέρουν την αλλαγή» δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Ιστορικής Εταιρείας, Dr. Louise Mirrer.

Αναφορικά για το ντοκιμαντέρ «We Rise», η Dr. Mirrer σημείωσε πως «εξιστορεί μια περίοδο της ιστορίας που συχνά παραβλέπεται από τα βιβλία, αλλά η επίδραση εκείνων των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα που οδήγησαν στο δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στη Νέα Υόρκη είναι αισθητή στις μέρες μας».