Ο David Bowie ήταν πρώτη επιλογή για τον κακό του «Blade Runner 2049»

bowie-blackstar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η εξωκοσμική εμφάνιση και η πρωτοποριακή μουσική του Bowie είχαν μεγάλη επιρροή στην ταινία, τόνισε σε συνέντευξη ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve.

Ο σκηνοθέτης του «Blade Runner 2049», Dennis Villeneuve, αποκάλυψε πως πρώτη του επιλογή για τον ρόλο του κακού στην ταινία του ήταν ο David Bowie. Τελικά όμως ο ρόλος του Neander Wallace, του εφευρέτη των ανδροειδών στον κόσμο του «Blade Runner», πήγε στον Jared Leto.

To «Blade Runner 2049» κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου.

«Η πρώτη μας σκέψη για τον χαρακτήρα ήταν ο David Bowie, ο οποίος επηρέασε το “Blade Runner” με πολλούς τρόπους, αποκάλυψε ο Villeneuve. Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην εξωκοσμική εμφάνιση και τους πρωτοποριακούς ήχους που δημιούργησε σε όλη την καριέρα του.

Παράλληλα, ο Villeneuve και η ομάδα του θεώρησαν πως ο ρόλος του δημιουργού των ανδροειδών θα ταίριαζε «γάντι» στον Bowie, ο οποίος συχνά αναδημιουργούσε την ταυτότητά του και είχε υποδυθεί (με μεγάλη επιτυχία) τον εφευρέτη Nikola Tesla στο «The Prestige» το 2006.

O Bowie είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την ερμηνεία του στον ρόλο του Nikola Tesla στην ταινία «The Prestige».

Μετά τον θάνατο του Bowie τον Ιανουάριο του 2016, η ομάδα παραγωγής έπρεπε να βρει έναν αντικαταστάτη με αντίστοιχο rock star ύφος και κατέληξε στον Jared Leto. Στην ίδια συνέντευξη, ο Villeneuve υπογράμμισε πως ο ρόλος του Ryan Gosling γράφτηκε «εξαρχής» για τον ηθοποιό, τον οποίο χαρακτήρισε «τέλειο» στην ερμηνεία του.