Η «Νύφη του Φρανκενστάιν» θα χρειαστεί να περιμένει, μαζί της κι εμείς

bride-of-frankenstein
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι χλιαρές επιδώσεις της «Μούμιας» το καλοκαίρι έχουν βάλει την Universal Pictures σε σκέψεις για το αν η παραγωγή της ταινίας πρέπει να προχωρήσει ή όχι.

Έχοντας «ζηλέψει» την τεράστια επιτυχία της Marvel, η Universal αποφάσισε πρόσφατα να «αναβιώσει» κλασικούς ήρωες και τέρατα ταινιών όπως η «Μούμια», ο «Αόρατος Άνθρωπος» και ο «Φρανκενστάιν». Αφού πρόσφατα δημοσιοποίησε τα σχέδιά της και κυκλοφόρησε την πρώτη της ταινία με τον Tom Cruise, η Universal ξεκίνησε την παραγωγή της δεύτερης ταινίας, τη«Νύφη του Φρανκενστάιν», με τον Bill Condon στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα, όμως, με δημοσίευμα του Deadline, η παραγωγή της ταινίας στο Λονδίνο έχει σταματήσει ώστε να επεξεργαστεί περαιτέρω το σενάριο. Ήδη είχε αρχίσει η κατασκευή των σκηνικών και τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν βάσει προγραμματισμού τον Φεβρουάριο.  Όπως όμως σημείωσε εκπρόσωπος της Universal, «μετά από προσεκτική σκέψη, η Universal Pictures και ο σκηνοθέτης Bill Condon έχουν αποφασίσει να αναβάλουν τη “Νύφη του Φρανκενστάιν”».

Οι πρωταγωνιστές του «Dark Universe».

«Κανείς μας δεν θέλει να κινηθεί πολύ γρήγορα για να προλάβει μια ημερομηνία εξόδου όταν ξέρουμε πως αυτή η ιδιαίτερη ταινία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει. Ο Bill είναι ένας σκηνοθέτης που έχει αποδείξει το τεράστιο ταλέντο του πολλάκις και ανυπομονούμε να συνεχίσει η συνεργασίας μας σε αυτήν την ταινία» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Universal.

Οι Javier Bardem και Angelina Jolie βρίσκονταν σε συζητήσεις για τοςυ ρόλους του Τέρατος και της Νύφης του Φρανκενστάιν, αντίστοιχα, αλλά φαίνεται πως περιμένουν να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σεναρίου που έγραψε ο David Koepp προτού συμφωνήσουν. Αίσθηση προκαλούν οι επιφυλάξεις του Bardem, αφού είχε φωτογραφηθεί με τους υπόλοιπους αστέρες της σειράς «Dark Universe» τον περασμένο Μάιο.

Η «Μούμια» απογοήτευσε στο box office, κάτι που έβαλε την Universal σε σκέψεις αναφορικά με την επόμενη ταινίας του franchise της.

Αρχικά η «Νύφη του Φρανκενστάιν» θα έκανε την πρεμιέρα της στις 14 Φεβρουαρίου του 2019, αλλά πλέον η Universal έχει αφήσει κενή την ημερομηνία εξόδου της ταινίας, μέχρι να ικανοποιηθεί από το σενάριο. Οι δισταγμοί της Universal έχουν να κάνουν με τις χλιαρές επιδώσεις της πρώτης ταινίας της σειράς «Dark Universe», της «Μούμιας», με τις παγκόσμιες εισπράξεις να υπολογίζονται στα 407 εκατομμύρια δολάρια. Η ζημιά της Universal είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια, κάτι που έχει θέσει σε αμφιβολία το μέλλον της σειράς.