Το Netflix ετοιμάζει επέλαση το 2018 με 80 πρωτότυπες ταινίες

netflix-logo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η ενέργεια έρχεται ως απάντηση στον αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο του streaming.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Netflix ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλάξει σχεδιασμό, ώστε το μισό υλικό στην online ταινιοθήκη του να είναι πρωτότυπες παραγωγές. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικός αυτός ο στόχος, αλλά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η υπηρεσία streaming έχει μειώσει στο μισό το διαθέσιμο υλικό, σταδιακά από το 2012 έως το 2016.

Έκτοτε, το Netflix έχει χάσει ορισμένες «μεγάλες» σειρές και ταινίες – η Disney απέσυρε τις ταινίες της Marvel, τις «Ο Πόλεμος των Άστρων» και άλλες παραγωγές για να φτιάξει τη δική της streaming υπηρεσία, τη στιγμή που το Hulu έχει αποκτήσει σειρές όπως τα «Bob’s Burgers» και «30 Rock» – ενώ έχει ρίξει το βάρος στην παραγωγή δικών της ταινιών και σειρών. Σύμφωνα με το Variety, η υπηρεσία streaming έχει βάλει στόχο να κυκλοφορήσει «περίπου 80 πρωτότυπες ταινίες» το επόμενο έτος.

Η Disney απέσυρε τις ταινίες Star Wars από το Netflix, για να δημιουργήσει την δική της υπηρεσία streaming.

Ο διευθυντής περιεχομένου Ted Sarandos φέρεται να δικαιολόγησε τον εξωπραγματικό στόχο λέγοντας πως ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες θα υπάρχουν από «τα hit του ενός εκατομμυρίου δολαρίων» μέχρι μεγάλες φιλόδοξες παραγωγές, όπως το «Bright» του David Ayer με τον Will Smith. Λαμβάνοντας υπόψη πως το Netflix κυκλοφόρησε μόλις οχτώ δικές του ταινίες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, καταλαβαίνει κανείς πως έχει πολύ δρόμο για να πιάσει τις 80 κυκλοφορίες μέσα σε ένα έτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Netflix πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις μηνιαίες συνδρομές του. Ο Sarandos ισχυρίστηκε πως η αύξηση και οι φιλόδοξοι στόχοι κυκλοφοριών δεν συσχετίζονται, αλλά εύλογα υπάρχει σκεπτικισμός. Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του πρωτότυπου υλικού φαίνεται μονόδρομος για το Netflix, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός στον χώρο του streaming.