Η Margot Robbie βάζει τα παγοπέδιλά της στο «I, Tonya»

margot-robbie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Πρωταγωνιστεί στην ταινία για την άνοδο και την πτώση της Αμερικανίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Tonya Harding.

Έχοντας ήδη αποσπάσει θερμές κριτικές μετά την προβολή της σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως αυτό του Τορόντο, η βιογραφική ταινία «I, Tonya» με την Margot Robbie απέκτησε το πρώτο της teaser τρέιλερ. Η δραματική ταινία του Craig Gillespie αφηγείται την ιστορία της Αμερικανίδας αθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Tonya Harding, η οποία αποκλείστηκε δια βίου από το άθλημα λόγω της εμπλοκής σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά σκάνδαλα της χώρας.

Μπορείτε να δείτε το teaser τρέιλερ εδώ 

Η Harding μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά κατάφερε να γίνει μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ. Έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτέλεσε ένα τριπλό άξελ σε μεγάλο διαγωνισμό και αφού έγινε πρωταθλήτρια στις ΗΠΑ, εκπροσώπησε τη χώρα της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994.

Καθώς προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς, συνωμότησε με τον τότε σύζυγό της, Jeff Gillooly, (τον οποίο υποδύεται ο Sebastian Stan) να επιτεθούν στον μεγάλο αντίζηλό της, Nancy Kerrigan (Caitlin Carver), με στόχο να την τραυματίσουν και να αποσυρθεί από την Ολυμπιακή ομάδα. Ο Gillooly μαζί με δύο σχεδίασαν την επίθεση κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων για την επιλογή της ομάδας στο Ντιτρόιτ, με στόχο να σπάσουν το πόδι της.

Τελικά, όμως, η Kerrigan υπέστη μονάχα μελανιές, ενώ τμήμα της επίθεσης καταγράφηκε από κάμερα. Παρά την επίθεση, η Kerrigan όχι μόνο κατάφερε να μπει στην Ολυμπιακή ομάδα, αλλά κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στους Αγώνες, ενώ η Harding κατετάγη όγδοη. Στις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν αποδείχτηκε ο ρόλος της Harding στην επίθεση, σοκάροντας τον χώρο του αθλητισμού, και η ίδια αποκλείστηκε δια βίου από το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Η Harding παραδέχτηκε την ενοχή της στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, κοινωνική εργασία, υποχρεωτική ψυχιατρική παρακολούθηση και ένα βαρύ πρόστιμο, ενώ ο Gillooly και ο συνεργός τους αντιμετώπισαν 18μηνη φυλάκιση. Αργότερα, αφού απέτυχε να ξεκινήσει μια καριέρα στη μουσική, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μποξ αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά από επτά αγώνες λόγω άσθματος.