Ταινίες της εβδομάδας (26/10/2017)

suburbicon-matt-damon
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο Οκτώβριος μας αποχαιρετά σιγά-σιγά με αρκετές δόσεις περιπέτειας, σασπένς και δράματος.

«Suburbicon»
Καλώς ήρθατε στο ηλιόλουστο Suburbicon! Ένα προάστιο με χαρούμενες οικογένειες, ακριβώς στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής, το αμερικάνικο όνειρο του 1957. Η ζωή της οικογένειας Λοντζ ανατρέπεται ξαφνικά όταν μία επίθεση που δέχονται από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους, επιφέρει τον τραγικό θάνατο της μητέρας του μικρού Νίκι. Εν τω μεταξύ, όλη αυτή η αναστάτωση μέσα στην οικογένεια περνάει απαρατήρητη από την υπόλοιπη κοινότητα, η οποία έχει αναστατωθεί με τον ερχομό της πρώτη αφροαμερικανικής οικογένειας στην γειτονιά τους.
Σκηνοθεσία: George Clooney, Σενάριο: Joel Coen, Ethan Coen, George Clooney και Grant Heslov, Ερμηνεύουν: Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac και Noah Jupe.

«Ταξιδιώτες στην Άλλη Ζωή» (Flatliners)
Πέντε σπουδαστές ιατρικής, ελπίζοντας να βρουν απαντήσεις σχετικά με το μυστήριο του τι υπάρχει πέρα από την εδώ ζωή, προχωρούν σε ένα επικίνδυνο πείραμα. Σταματώντας τις καρδιές τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο καθένας τους βιώνει μια εμπειρία που πλησιάζει στον θάνατο. Όταν οι ανακρίσεις και οι έρευνες γίνονται πιο πιεστικές, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις "αμαρτωλές" πλευρές του παρελθόντος, προσπαθώντας παράλληλα να διαχειριστούν τις μεταφυσικές συνέπειες της παραβίασης της άλλης πλευράς.
Σκηνοθεσία: Niels Arden Oplev, Σενάριο: Peter Filardi και Ben Ripley, Ερμηνεύουν: Nina Dobrev, Ellen Page, Kiefer Sutherland και Diego Luna.

«Γενέθλια Θανάτου» (Happy Death Day)
Μια δολοφονία λαμβάνει χώρα ξανά και ξανά με το ίδιο πάντα θύμα. Η Τρι Γκέλμπμαν, μια σνομπ φοιτήτρια, που το μόνο που την αφορά είναι να περνάει καλά, δίχως να την ενδιαφέρει αν πληγώνει με τη συμπεριφορά της τους γύρω της, δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της, και ξυπνά το επόμενο πρωί για να ξαναζήσει την ίδια μέρα του βάναυσου θανάτου της ξανά και ξανά και ξανά. Αυτή, όμως, η επανάληψη της ίδιας ημέρας είναι που της δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσει να βρει την ταυτότητα του δράστη προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία της.
Σκηνοθεσία: Christopher Landon, Σενάριο: Scott Lobdell, Ερμηνεύουν: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine και Rachel Matthews.

«Η Ταινία LEGO Ninjago» (The LEGO Ninjago Movie)
Στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του κόσμου του Ninjago, η μάχη για την Πόλη του Ninjago καλεί σε δράση τον νεαρό Λόιντ, αλλιώς και Πράσινο Νίντζα, μαζί με τους φίλους του, που είναι όλοι μυστικοί πολεμιστές και LEGO Master Builders. Υπό την καθοδήγηση του σοφού και σπιρτόζου κουνγκ φου Mάστερ Γου, πρέπει να νικήσουν τον κακό Άρχοντα Γκάρμαντον, τον Χειρότερο Τύπο όλων των Εποχών, που τυγχάνει να είναι και ο μπαμπάς του Λόιντ. Φέρνοντας αντιμέτωπους πολεμιστή εναντίον πολεμιστή και πατέρα απέναντι σε γιο, η επική αναμέτρηση θα τεστάρει αυτή την δυνατή και απείθαρχη ομάδα των σύγχρονων Nίντζα, που πρέπει να μάθουν να κάνουν στην άκρη το εγώ τους, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να απελευθερώσουν την αληθινή τους δύναμη.
Σκηνοθεσία: Charlie Bean, Paul Fisher, Bob Logan, Σενάριο: Hilary Winston, Bob Logan, Paul Fisher, Kevin Hageman, Dan Hageman, Bryan Shukoff, Tom Wheeler και William Wheeler, Ερμηνεύουν: Φοίβος Ριμένας, Βασίλης Μήλιος, Ηλίας Ζερβός και Σοφία Καψαμπέλη.

«Το Τελευταίο Σημείωμα»
Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης των μεγάλων και αγαπημένων από τον κόσμο κινηματογραφικών επιτυχιών «Νύφες», «Ψυχή Βαθιά», «Η Φανέλα με το 9», «Πέτρινα Χρόνια» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το «Τελευταίο Σημείωμα». Στη νέα του κινηματογραφική δουλειά ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης, Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη και Παντελής Βούλγαρης, Ερμηνεύουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ και Τάσος Δήμας.

«Σπίτι μου σπιτάκι μας» (Home Again)
H Alice Kinney πήρε πρόσφατα διαζύγιο και αποφασίζει να ξεκινήσει από την αρχή και μετακομίζει στη γενέτειρα της στο Λος Άντζελες με τις δύο της κόρες. Στα τεσσαρακοστά της γενέθλια, η Alice συναντά τρεις φιλόδοξους νέους που τυχαίνει να μην έχουν πού να μείνουν. Η Alice συμφωνεί να τους φιλοξενήσει προσωρινά, αλλά τα πράγματα θα πάρουν απροσδόκητη τροπή. Αυτή η νέα αναπάντεχη οικογένεια που σχηματίζεται σιγά σιγά και ένας καινούριος έρωτας που φουντώνει δεν φαίνεται να ταιριάζουν με την ξαφνική εμφάνιση του πρώην συζύγου με τις βαλίτσες του ανά χείρας.
Σενάριο και σκηνοθεσία: Hallie Meyers-Shyer, Ερμηνεύουν: Reese Witherspoon, Lake Bell, Michael Sheen και Candice Bergen.

«Απαγωγή» (Kidnap)
Μία μέρα στο πάρκο, σαν όλες τις άλλες, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον εξάχρονο γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα δεν έχει κινητό για να καλέσει την αστυνομία. Της μένει μόνο μια επιλογή αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα: να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο.
Σκηνοθεσία: Luis Prieto, Σενάριο: Knate Lee, Ερμηνεύουν: Halle Berry,  Sage Correa, Chris McGinn και Lew Temple.

«Κάιρο Εμπιστευτικό» (The Nile Hilton Incident)
Λίγες εβδομάδες πριν την Αιγυπτιακή Επανάσταση, ο Νορέντιν, αξιωματικός της διεφθαρμένης αστυνομίας του Κάιρο, ερευνά το θάνατο μιας νεαρής τραγουδίστριας. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με έγκλημα πάθους, φτάνει σε διαπλοκή μέχρι την ελίτ της εξουσίας. Ο Νορέντιν θα σπάσει τους κανόνες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, θα έρθει σε σύγκρουση όχι μόνο με το σύστημα αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Tarik Saleh, Ερμηνεύουν: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher και Slimane Dazi.

«Καυγάς στο Μπλοκ 99» (Brawl in Cell Block 99)
Η ζωή ενός πρώην μποξέρ καταρρέει: ενώ ο γάμος του είναι ήδη τελειωμένη υπόθεση, χάνει και τη δουλειά του. Μέσα σε αυτό το αδιέξοδο, αποφασίζει να δουλέψει για έναν παλιό του φίλο, ως βαποράκι. ‘Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα μέχρι που βρίσκεται μπλεγμένος σε μία άγρια συμπλοκή ανάμεσα στην αστυνομία και τους αδίστακτους συμμάχους του. Όταν όλα τελειώσουν, θα βρεθεί στη φυλακή, υποχείριο μιας συμμορίας που τον υποχρεώνει σε πράξεις βίας μετατρέποντας τη φυλακή σε ένα άγριο πεδίο μάχης.
Σκηνοθεσία και σενάριο: S. Craig Zahler, Ερμηνεύουν: Jennifer Carpenter, Vince Vaughn, Don Johnson και Udo Kier.

«Η μέρα που διήρκεσε 21 χρόνια» (O Dia que Durou 21 Anos)
Ένα ιστορικό θρίλερ που παρέχει αποδείξεις για τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βραζιλία το 1964.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Camilo Tavares.