«Σινεμά όλη την ημέρα» με προνομιακές τιμές στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

astor
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Από τον Νοέμβριο και για όλη την κινηματογραφική σεζόν, ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ θα προβάλλει από νωρίς το μεσημέρι μέχρι πολύ αργά το βράδυ, επιλεγμένες ταινίες για όλα τα γούστα και με προνομιακές τιμές εισιτηρίου για όλους!

Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 13.00 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00, θα προβάλλονται επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και καταξιωμένων σκηνοθετών, από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου, με γενική είσοδο 3 ευρώ! Παράλληλα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα, θα προβάλλονται αποκλειστικά στο ΑΣΤΟΡ νέες ταινίες, ειδικά επιλεγμένες για μεταμεσονύχτιες κινηματογραφικές αναζητήσεις, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Μεσημέρια στο ΆΣΤΟΡ με Επαναληπτικές Προβολές

Τον Νοέμβριο θα προβληθούν συνολικά οκτώ ταινίες, δύο κάθε εβδομάδα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ταινιών του σύγχρονου κινηματογράφου. Η αρχή γίνεται (2 – 8/11) με την ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία Γκόγια, Η ΟΡΓΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (13.00), μία δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και τη ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, του πρωτοεμφανιζόμενου στο ρόλο του σκηνοθέτη, Ραούλ Αρέβαλο. Ακολουθεί αμέσως μετά το αριστουργηματικό ΑΦΕΡΙΜ! (14.45) του Ρουμάνου Ράντου Ζούντε, η ταινία - έκπληξη, που όχι αδίκως συμπεριλήφθηκε στις λίστες των 10 καλύτερων ταινιών για το 2016.

Mihai Chitu

ΑΦΕΡΙM!

Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου συνεχίζεται, με το τρυφερό όσο και ρεαλιστικό σύγχρονο παραμύθι, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ του Κουτλούγ Αταμάν, και το συγκλονιστικό ντεμπούτο του Σ. Κρεγκ Ζάλερ με τον Κερτ Ράσελ, ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΟ. Τις επόμενες εβδομάδες, θα προβληθούν επίσης η υποψήφια για Όσκαρ κωμωδία, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ του Χάνες Χολμ, η ΑΣΦΑΛΤΟΣ του Σαμουέλ Μπενσερί με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι και Μάικλ Πιτ, Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ του Γιούνφενγκ Μπου και, τέλος, το ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΖΙΓΚ του Γκ. Μαϊνέτι, με άλλα λόγια ο πρώτος Ευρωπαίος Σούπερ Ήρωας!

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

Η ΟΡΓΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Μεταμεσονύχτιες Α’ Προβολές

Η μεταμεσονύχτια ζώνη εγκαινιάζεται, αυτή την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με την βραβευμένη στην Εβδομάδα Κριτικής των 69ων Καννών ταινία του Όλιβερ Λάσε, Mimosas. Εμπνευσμένη από τα ταξίδια του Ισπανού σκηνοθέτη στην μαροκινή έρημο, η ταινία αποτελεί μία μαγευτική και μινιμαλιστική οπτική μιας "Ανατολικής δύσης", θέτοντας στο επίκεντρό της τόσο μία φυσική όσο και μία μεταφυσική αναζήτηση. Με φόντο την επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, εξελίσσεται μία επική ιστορία σε μία παράδοξη διασταύρωση δύο κόσμων: του αρχαίου και του σύγχρονου, όπου δοκιμάζεται η πίστη, η αντοχή και η δύναμη του φόβου. Καθόλου τυχαία, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Τμήματος των Καννών, Charles Tesson, την χαρακτήρισε ως  «Μια μυστικιστική και επική ιστορία στην οποία οι άνθρωποι βιώνουν την πίστη τους μέσα από τον εαυτό τους και τους άλλους».

MIMOSAS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Πεμ. – Παρ. και Δευτ. – Τετ.
Γενική είσοδος 3€

02 – 08/11
13.00 | Η ΟΡΓΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ του Ραούλ Αρέβαλο
14.45 | ΑΦΕΡΙΜ! του Ράντου Ζούντε
09 – 15/11
13.00 | ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ του Κουτλούγ Αταμάν
14.40 | ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΟ του Σ. Κρεγκ Ζάλερ
16 – 22/11
13.00 | Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ του Χάνες Χολμ
15.10 | ΑΣΦΑΛΤΟΣ του Σαμουέλ Μπενσετρί
23 – 29/11
13.00 | Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ του Γιούνφενγκ Μπου
14.50 | ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΖΙΓΚ του Γκαμπριέλ Μαϊνέτι

Παρασκευή και Σάββατο 3 & 4 – 10 & 11 – 17 & 18 – 24 & 25/11
Γενική είσοδος 5€
00.00 | MIMOSAS του Όλιβερ Λάσε