Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά του Kevin Spacey

kevin-spacey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός έχει κατηγορηθεί για αποπλάνηση και σεξουαλική παρενόχληση.

Μετά τις πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Anthony Rapp, πολλοί άλλοι ηθοποιοί βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για τις αντίστοιχες εμπειρίες τους με τον Kevin Spacey. Ο Rapp ισχυρίστηκε πως ο Spacey επιχείρησε να τον αποπλανήσει όταν ήταν 14 ετών, με τον ηθοποιό να απολογείται στη συνέχεια για την «τρομακτική αποκάλυψη» την οποία δεν θυμόταν και απέδωσε σε μέθη.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Tony Montana δήλωσε στο Radar Online πως ο Spacey τον παρενόχλησε σε ένα μπαρ του Λος Άντζελες το 2003. Ο Montana δήλωσε πως ο ηθοποιός έπιασε με ορμή τα γεννητικά του όργανα και αργότερα τον ακολούθησε στις ανδρικές τουαλέτες. Η εμπειρία, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, του προκάλεσε μια διαταραχή μετατραυματικού στρες που κράτησε περίπου έξι μήνες.

Πολλές οι καταγγελίες και από ηθοποιούς που συνεργάστηκαν με τον Spacey, όταν εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Old Vic στο Λονδίνο, από το 2004 έως το 2015. Ο Μεξικανός ηθοποιός Roberto Cavazos, ο οποίος έπαιξε σε πολλές παραστάσεις του θεάτρου εκείνο το διάστημα, σχολίασε πως ο Spacey συστηματικά έβαζε στο μάτι νεαρούς ηθοποιούς.

AP

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Roberto Cavazos, ο Spacey έβαζε συστηματικά στο μάτι νεαρούς ηθοποιούς.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως σε δυο περιπτώσεις η συμπεριφορά του Spacey απέναντί του ήταν «σχεδόν παρενοχλητική», ενώ υπήρξαν και συνάδελφοί του που δεν αντιστάθηκαν στις ορέξεις του από φόβο. «Πολλοί από εμάς έχουμε μια ιστορία με τον Kevin Spacey» δήλωσε χαρακτηριστικά το Cavazos.

Το BBC μίλησε με έναν ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ που αποκάλυψε πως γνώρισε τον Spacey τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν ακόμα έφηβος. Ο ηθοποιός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αφηγήθηκε πως γνώρισε τον Spacey το 1984, όταν ήταν 16 ετών. Αφού αντάλλαξαν γράμματα, ένα χρόνο αργότερα ο Spacey τον κάλεσε να περάσουν μαζί ένα σαββατοκύριακο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο ηθοποιό, ο Spacey ήταν «γοητευτικός και αδελφικός» καθώς του έδειχνε την πόλη, τον έβγαλε για δείπνο και τον σύστησε σε όλους του διάσημους φίλους του. Το βράδυ όμως ο Spacey άρχισε να δείχνει μια πιο ερωτική διάθεση προς τον νεαρό, πιάνοντάς τον αγκαλιά και τρίβοντάς του το χέρι.

Όταν ήρθε η ώρα για ύπνο, ο Spacey τον κάλεσε να κοιμηθούν μαζί στο κρεβάτι του, αλλά ο νεαρός ηθοποιός επέμεινε να κοιμηθεί στον καναπέ. Αφού αντάλλαξαν μια παγερή καληνύχτα και ξάπλωσαν χωριστά, ο νεαρός άκουσε τον Spacey να κλαίει στο δωμάτό του, κάτι το οποίο θεώρησε πως έκανε για να προσελκύσει την προσοχή του. Το πρωί ξύπνησε με τον Spacey να τον έχει πιάσει αγκαλιά, με το κεφάλι πάνω στην κοιλιά του. Όπως σημείωσε ο ανώνυμος ηθοποιός, ο ίδιος φόραγε τα ρούχα του, ενώ ο Spacey μονάχα τα εσώρουχά του.

Τo Netflix αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στην σειρά «House of Cards» μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Την επόμενη μέρα οι δύο πέρασαν μαζί κάνοντας βόλτες στην πόλη και το βράδυ ο Spacey έδειξε ξανά τις ερωτικές διαθέσεις του, λέγοντας στον νεαρό πως νιώθει «παρεξηγημένος». Ο νεαρός ηθοποιός τότε ξέσπασε σε κλάματα, καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει τί του συνέβαινε και φοβόταν. Η εξέλιξη φαίνεται πως αποθάρρυνε τον Spacey, ο οποίος τον άφησε και οι δυο κοιμήθηκαν χωριστά.

Στην συνέντευξή του, ο ανώνυμος ηθοποιός εκτίμησε πως ο Spacey είχε στόχο να τον αποπλανήσει και η όλη εμπειρία ήταν «άβολη στην καλύτερη, τραυματική στη χειρότερη» περίπτωση. «Ήταν ή πολύ ηλίθιος ή αρπακτικός» τόνισε χαρακτηριστικά για την συμπεριφορά του Spacey.

Καταλήγοντας, ο νεαρός ηθοποιός δεν μίλησε στους γονείς του ή τις αρχές για το συμβάν, καθώς πίστευε πως η συμπεριφορά του Spacey θα μπορούσε να θεωρηθεί «επιτρεπτή», ενώ παράλληλα ανησυχούσε ότι μπορεί να είχε δώσει την λανθασμένη εντύπωση πως ενδιαφερόταν για τον Spacey.