Το Netflix θα δολοφονήσει τον Frank Underwood;

house-of-cards
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η συστηματικά παρενοχλητική συμπεριφορά του Kevin Spacey δημιούργησε ένα «τοξικό περιβάλλον για νεαρούς άνδρες» στην σειρά του Netflix.

Το Netflix βρήκε τελικά τον τρόπο να απεμπλακεί από τον Kevin Spacey στη δραματική σειρά «House Of Cards» και δεν είναι άλλος από το να σκοτώσει τον χαρακτήρα του. Μπορεί μέχρι πριν από λίγο καιρό να φάνταζε αδιανόητο για τη σειρά να μην έχει τον Frank Underwood στο προσκήνιο, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Μετά τη δημοσιοποίηση των σοβαρών καταγγελιών, ο Spacey έχει γίνει persona non grata στο χώρου του θεάματος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός επέδειξε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά προς συναδέλφους του και σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να παρενόχλησε και να επιτέθηκε σε εφήβους ηλικίας 14 ετών. Με τις καταγγελίες όλο και να πληθαίνουν, το Netflix ανακοίνωσε πως η επερχόμενη έκτη σεζόν – τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου – θα είναι η τελευταία.

Οι αποκαλύψεις, που ξεκίνησαν από τον Antony Rapp στον απόηχο του σκανδάλου Weinstein και τη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάματος, έδωσαν το κουράγιο σε πολλούς άλλους οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ηθοποιό και να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Πολλοί εργαζόμενοι στη σειρά «House Of Cards» έκαναν λόγο για «συστηματική συμπεριφορά σεξουαλικής παρενόχλησης» από την πλευρά του Spacey, η οποία κατέστησε τη σειρά «τοξικό περιβάλλον για νεαρούς άνδρες».

Εφόσον οι σεναριογράφοι αποφασίσουν να «σκοτώσουν» τον αδίστακτο Frank Underwood, θα εστιάσουν στους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς, όπως της Claire (την οποία υποδύεται η Robin Wright). Το Variety σημειώνει πως οι παραγωγοί της σειράς εξετάζουν εξονυχιστικά το συμβόλαιο του Spacey, ώστε να δουν εάν έχουν την υποχρέωση να του προσφέρουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το υπόλοιπο της παραγωγής, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία spin off σειρών, ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος των πέντε σεζόν.