Διάλειμμα από το Twitter για τον Alec Baldwin

alec-baldwin Andy Kropa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αιτία οι δηλώσεις του ηθοποιού αναφορικά με τις φήμες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Weinstein.

Ο Alec Baldwin αναγκάστηκε να κλείσει (προσωρινά) τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε με πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με το σκάνδαλο Weinstein. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Newshour του PBS, ο Baldwin ρωτήθηκε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein και τον James Toback.

«Άκουγες τη φήμη πως ο Weinstein βίασε την Rose McGowan. Την άκουγες ξανά και ξανά και τίποτα δεν έγινε. Την έχεις ακούσει για δεκαετίες και τίποτε δεν έγινε» δήλωσε ο Baldwin. Όταν ο δημοσιογράφος σχολίασε πως κανείς δεν μίλησε, ο Baldwin απάντησε πως από τη στιγμή που η McGowan αποδέχτηκε την πληρωμή των 100.000 δολαρίων από τον Weinstein, διευθέτησε την υπόθεση μαζί του, ενώ συμπλήρωσε πως ήταν δουλειά της McGowan να τον καταγγείλει.

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις του Baldwin δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των θυμάτων του παραγωγού. Πρώτα η McGowan αναδημοσίευσε τις δηλώσεις του Baldwin με την λεζάντα: «Όλοι ήξεραν, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε». Στη συνέχεια η Asia Argento δήλωσε μέσω Twitter πως ο Baldwin είναι «απόλυτος βλάκας ή καλύπτει τους φίλους του και προσπαθεί να σώσει την υπόληψή του. Μπορεί και τα τρία».

Αφού αντάλλαξε μηνύματα με την Argento και δημοσιογράφους αναφορικά με τις δηλώσεις του, ο Baldwin ανακοίνωσε πως κλείνει τον λογαριασμό του προσωρινά, ενώ τόνισε πως δεν είχε στόχο να κατηγορήσει τα θύματα της υπόθεσης. Στο τελευταίο του μήνυμα ισχυρίστηκε πως με την αναφορά του στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της McGowan εννοούσε πως η απονομή δικαιοσύνης καθυστέρησε.