Ταινίες της εβδομάδας (16/11/2017)

Justice-league
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Καταιγιστική περιπέτεια και το ανθρώπινο δράμα στο επίκεντρο των νέων επιλογών της εβδομάδας.

«Justice League»
Η ώρα της Justice League πλησιάζει. Τα πρώτα ψήγματα μπήκαν ήδη στις ταινίες «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» και «Ομάδα Αυτοκτονίας», με τον Μπρους Γουέιν (Μπάτμαν) να ανταλλάσσει απόρρητες πληροφορίες με την Νταϊάνα Πρινς (Wonder Woman) και την Αμάντα Γουόλερ για νέα άτομα με υπερδυνάμεις. Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό.
Σκηνοθεσία: Zack Snyder, Σενάριο: Joss Whedon, Zack Snyder και Chris Terrio, Ερμηνεύουν: Gal Gadot, Ben Affleck, Jason Momoa, Henry Cavill και Ezra Miller.

«Stronger: Με τη δύναμη της ζωής» (Stronger)
Η αληθινή ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν, που έχασε τα πόδια του στη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Η ταινία αφηγείται την προσπάθεια του Τζεφ Μπάουμαν και της οικογένειάς του να ξεπεράσουν την τραγωδία.
Σκηνοθεσία: David Gordon Green, Σενάριο: John Pollono και Bret Witter, Ερμηνεύουν: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson και Richard Lane Jr.

«Δεν είμαι ο νέγρος σου» (I Am Not Your Negro)
Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπάλντουιν, από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου «Remember This House» που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ είναι η επιτομή του «black power». Μιλώντας για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Μάλκομ Εξ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύει το πώς η εικόνα και η πραγματικότητα των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.
Σκηνοθεσία: Raoul Peck, Σενάριο: James Baldwin, Raoul Peck.

«Happy End»
Μια εύπορη οικογένεια είναι ιδιοκτήτρια μιας εντυπωσιακής έπαυλης στο Καλαί της Βόρειας Γαλλίας, όχι πολύ μακρυά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τα μέλη της παίζουν κρυφτούλι μεταξύ τους: ο ηλικιωμένος πάτερ φαμίλιας σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Η κόρη του διαλέγει την εργασιομανία καλύπτοντας τη συναισθηματική της απονέκρωση. Ο γιος του δεν είναι ο πιστός σύζυγος που όλοι εικάζουν. Ο εγγονός του φανερώνεται ανεπαρκής σε όλα. Η 13χρονη δισέγγονή του δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Καθώς οι αλήθειες αποκαλύπτονται, ο σκηνοθέτης ξεσκεπάζει ένα υπόγειο δίκτυο απόγνωσης και αλλοτρίωσης που απλώνεται από τη μία γενιά στην άλλη. Όποιος πιστεύει στα χάπι εντ, ας είναι έτοιμος να εκπλαγεί δυσάρεστα!
Σκηνοθεσία και σενάριο: Michael Haneke, Ερμηνεύουν: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz και Fantine Harduin.

«Επικίνδυνες ψαρικές αποστολές» (SeeFood / Seafood)
O Pup, ένας καρχαρίας, ανακαλύπτει ορισμένα αυγά μια μέρα που παίζει στον ωκεανό με τους φίλους του. Όταν όμως βλέπει κάποιους λαθροκυνηγούς να κλέβουν τα αυγά από τον ύφαλο του, τότε αποφασίζει να σώσει την οικογένεια του. Καθώς αφήνει την θάλασσα πίσω του και εισέρχεται στον όμορφο, αλλά συνάμα και επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων, θα πρέπει να αποδείξει πως είναι αρκετά μεγάλος για να σώσει την οικογένεια του.
Σκηνοθεσία: Aun Hoe Goh, Σενάριο: Jeffrey Chiang, Ερμηνεύουν: Diong Chae Lian, Maxwell Vreeland Andrew, Steven Bone και Colin Chong.

«Lines»
Ένας τηλεφωνητής προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να ζουν και να ελπίζουν. Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όρια τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσα τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη· ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στην «γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας...
Σκηνοθεσία και σενάριο: Βασίλης Μαζωμένος, Ερμηνεύουν: Θεμιστοκλής Πάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Θόδωρος Κατσαφάδος και Τάσος Νούσιας.

«Ανεμιστήρας» (Fan)
Ο Άλκης ζει στην Δραπετσώνα με την την οικογένεια, της Μάχη και τη 11χρονη κόρη τους, Λεμονιά. Η ιστορία ξεκινά όταν η Λεμονιά εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στους γονείς της, διακόπτοντας έναν από τους συνεχείς καυγάδες τους, με μια χειροβομβίδα στα χέρια… Με τις κοινές διαδικτυακές τις γνώσεις, την απασφαλίζει και την ίδια στιγμή γίνεται ο «σκηνοθέτης» της οικογενειακής τους ζωής εξαναγκάζοντας τους υπό την απειλή της έκρηξης να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο μέσα από τη δική της οπτική, σε ένα σκληρό παιχνίδι εναλλαγής ρόλων μεταξύ ζωής και θανάτου.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος, Σενάριο: Παναγιώτης Ευγγελίδης και Δημήτρης Μπίτος, Ερμηνεύουν: Δανάη Ανδρουλάκη, Γιώργος Βαλαής, Ειρήνη Δράκου και Ρηνιώ Κυριαζή.