Ταινίες της εβδομάδας (23/11/2017)

kazantzakis
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Επτά νέες επιλογές αυτή τη βδομάδα για μια βόλτα στον κινηματογράφο, με αρκετές δόσεις δράματος και περιπέτειας.

«Καζαντζάκης»
Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο». Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Γιάννης Σμαραγδής, Ερμηνεύουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης και Ζέτα Δούκα.

«Το Μυστικό των Μάρομποουν» (Marrowbone)
Τέσσερα  αδέλφια προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα. Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Sergio G. Sánchez, Ερμηνεύουν: George MacKay, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton και Mia Goth.

«Good Time»
Μετά από μία πρόχειρα στημένη ληστεία που πάει στραβά, ο απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα Connie, έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει τον αδελφό του Nick από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο παράτολμός Connie κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Benny Safdie και Josh Safdie, Ερμηνεύουν: Robert Pattinson, Benny Safdie, Taliah Webster και Jennifer Jason Leigh.

«Χωρίς διέξοδο» (Collide)
Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.
Σκηνοθεσία: Eran Creevy, Σενάριο: Eran Creevy και F. Scott Frazier, Ερμηνεύουν: Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins και Ben Kingsley.

«Lucky»
Ο Lucky είναι ένας 90χρονος άθεος που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Lucky ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης. H ταινία ακολουθεί το πνευματικό ταξίδι του και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν στην μικρή πόλη του, στη μέση του πουθενά, κάπου στην Αμερικανική έρημο.
Σκηνοθεσία: John Carroll Lynch, Σενάριο: Logan Sparks και Drago Sumonja, Ερμηνεύουν: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston και Ed Begley Jr.

«Αρδέννες» (D’Ardennen)
Τα αδέρφια Ντέιβ και Κένεθ ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του Κένεθ 4 χρόνια μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Τίποτε όμως δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις ενώ το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους.
Σκηνοθεσία: Robin Pront, Σενάριο: Robin Pront και Jeroen Perceval, Ερμηνεύουν: Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Veerle Baetens και Jan Bijvoet.

«Η Τελευταία Οικογένεια» (Ostatnia rodzina)
Ο Μπεκσίνσκι, ο οποίος υποφέρει από αραχνοφοβία και θέλει μόνο το καλύτερο για την οικογένεια του. Η καθημερινή του ενασχόληση με τη ζωγραφική, τελικά αποδίδει καρπούς και καταφέρνει να γίνει δημοφιλής στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Η σύζυγος του κάνει τα πάντα για να κρατήσει την οικογένεια της ενωμένη, αλλά ο ταραγμένος γιος τους το κάνει όλο και πιο δύσκολο, με τις βίαιες εκρήξεις του και τις απειλές να δώσει τέλος στη ζωή του. Καθώς καταγράφει τα πάντα με την αγαπημένη του βινετοκάμερα, η 28χρονη οδύσσεια των Μπεκσίνσκι ξεδιπλώνεται μέσα από πίνακες, εμπειρίες στα πρόθυρα του θανάτου και τάσεις χορευτικής μουσικής.
Σκηνοθεσία: Jan P. Matuszynski, Σενάριο: Robert Bolesto, Ερμηνεύουν: Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Aleksandra Konieczna και Andrzej Chyra.