Ταξιδεύουμε με το Exile Room στα βρυχώμενα ηφαίστεια της υφηλίου

into-the-inferno-1 Professor Clive Oppenheimer/Netflix
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Από την πιο εκρηκτική φιέστα του Μεξικού στα πιο μυθικά ηφαίστεια του κόσμου, το Exile Room ξεκινά τη νέα σεζόν προβολών του με ένα πυρακτωμένο double feature ταινιών πραγματικό δυναμίτη!

Into the Inferno (2016) 
Σκηνοθεσία: Werner Herzog / Χώρα: Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς / Διάρκεια: 104’

Ο Werner Herzog και ο ηφαιστειολόγος Clive Oppenheimer συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις πλαγιές του ηφαιστείου Έρεβος στην Ανταρκτική, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Encounters at the End of the World». Δέκα χρόνια μετά, ξεκινούν ένα οδοιπορικό σε μερικά από τα πιο μυθικά ηφαίστεια του κόσμου – το ταξίδι τους θα τους μεταφέρει από την Αιθιοπία ως τη Βόρεια Κορέα κι από την Ισλανδία ως την Ινδονησία.

Courtesy of Netflix

Εκεί, κάτω από την απειλητική σκιά των βρυχώμενων γιγάντων, συζητούν με επιστήμονες αλλά και ντόπιους, πασχίζοντας να κατανοήσουν τη σύνθετη και βαθιά ριζωμένη σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης. Μακριά από ένα συμβατικό επιστημονικό ντοκιμαντέρ –όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από τον παλαβό Γερμανό σκηνοθέτη!– το «Into the Inferno» παντρεύει ιδιοφυώς το ρεπορτάζ με την ιστορία, και τη φιλοσοφία με το απολαυστικά εκκεντρικό voice over του Herzog, ζωντανεύοντας μέσα από εικόνες που κόβουν την ανάσα τόσο την πρωτόγονη ομορφιά των φλεγόμενων βουνών όσο και τους μυριάδες θαυμαστές τους που έλκονται από την επικίνδυνη γοητεία τους όπως οι πεταλούδες μαγνητίζονται μοιραία από τη φλόγα ενός κεριού.

Ένας ακόμα περιπετειώδης σταθμός στην εντυπωσιακή φιλμογραφία ενός από τους μεγαλύτερους ντοκιμαντερίστες της εποχής μας.

Δείτε το trailer εδώ 

Info
Πέμπτη 23/11 στις 21:00 
Σε διάφορες γλώσσες, με αγγλικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη