Εντατικό rewriting από τους σεναριογράφους του House of Cards

house-of-cards-kevin-spacey
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα γυρίσματα του τελευταίου κύκλου της σειράς θα ξεκινήσουν σε δυο εβδομάδες όταν βρεθεί φόρμουλα για την εξαφάνιση του Frank Underwood.

Λίγο μετά τις συνταρακτικές καταγγελίες που έγιναν κατά του Kevin Spacey, το Netflix ανακοίνωσε πως θα τερματίσει τη σειρά «House of Cards» στο τέλος της έκτης σεζόν, της οποίας η παραγωγή είχε ήδη ξεκινήσει. Καθώς όμως συνέχισαν να βγαίνουν στο φως νέες καταγγελίες αναφορικά με την «τοξική» συμπεριφορά του Spacey στα γυρίσματα της σειράς, το Netflix πήγε ένα βήμα παραπέρα, διακόπτοντας τα γυρίσματα και απολύοντας τον ηθοποιό.

Οι σεναριογράφοι της σειράς έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους για να δικαιολογήσουν την ξαφνική εξαφάνιση του Frank Underwood.

Στόχος του Netflix είναι να ολοκληρώσει τα γυρίσματα του τελευταίου κύκλου της σειράς, αλλά προφανώς θα χρειαστεί αρκετή σκέψη για να αιτιολογηθεί η ξαφνική εξαφάνιση του κεντρικού χαρακτήρα της. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, οι ιθύνοντες της σειράς ανακοίνωσαν στο καστ και το προσωπικό πως το «διάλειμμα» στα γυρίσματα θα συνεχιστεί για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

O Christopher Plummer αντικατέστησε τον Spacey στην νέα ταινία του Ridley Scott για την απαγωγή του John Getty III.

Το άρθρο τονίζει πως οι σεναριογράφοι «θα δουλεύουν συνεχώς», κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως έχουν «αρκετή δουλειά» στα χέρια τους. Οι αλλαγές άλλωστε που χρειάζονται στο σενάριο θα είναι πολύ πιο δραστικές, από ότι στην περίπτωση της ταινίας «All The Money In The World» του Ridley Scott. Εκεί ο Spacey είχε έναν μικρό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και προκειμένου να μην επηρεαστούν οι εμπορικές επιδόσεις της ταινίας, η Sony αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Spacey με τον Christopher Plummer και να προγραμματίσει νέα γυρίσματα.