Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο κινηματογραφικός του έρωτας

o-xristoforos-papakaliatis-kai-o-kinimatografikos-tou-erotas-kinimatografikos-tou-erotas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλάει στο φακό του click@Life για τους ήρωες της νέας του ταινίας αλλά και τη μετάβασή του από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη.

O Xριστόφορος Παπακαλιάτης, μετά τις επιτυχίες του στην τηλεόραση, πραγματοποιεί επιτέλους το μεγάλο του όνειρο και επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο. Η ταινία του «Αν», είναι ένα αθηναϊκό ερωτικό ειδύλλιο που ξετυλίγεται σε παράλληλους χρόνους, δίνοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της ζωής του κεντρικού ήρωα.

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Δημήτρης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και η Χριστίνα (Μαρίνα Καλογήρου), ένα δυνατό πάθος που δοκιμάζεται από την κρίση αλλά και τις σκοτεινές πτυχές των πρωταγωνιστών, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της τρυφερής ιστορίας που διαδραματίζεται σε μερικά από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, όπως στην Πλάκα. Τις περιπέτειες του νεαρού ζευγαριού σχολιάζει ένα διάσημο στον ελληνικό κινηματογράφο πρωταγωνιστικό δίδυμο: η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Εμφανίζονται στους αξέχαστους ρόλους της Ελενίτσας και του Αντωνάκη, όπως τους απολαύσαμε στην κλασική πλέον ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Το «Αν» δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το σίκουελ της ταινίας του Γιώργου Τζαβέλλα, απλώς οι αφηγητές αποτελούν ένα ιδιότυπο φόρο τιμής του σκηνοθέτη σε μια από τις αγαπημένες του ταινίες.

Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προβάλλονται μέσα από τις περιπέτειες των νεαρών πρωταγωνιστών. Στην ταινία παίζουν επίσης, μεταξύ άλλων, η Μαρία Σολωμού, η Θέμις Μπαζάκα, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Τάκης Σπυριδάκης κ.α.Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη Village Films στις 29 Νοεμβρίου.

ΠΛΑΝΑ-ΜΟΝΤΑΖ: ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΜΑΝΙΑ ΣΤΑΪΚΟΥ.