Τα παρασκήνια του «Συνήθεις ύποπτοι» και οι αρπακτικές προθέσεις του Kevin Spacey

the-usual-suspects-lineup
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο συμπρωταγωνιστής του στο κλασσικό θρίλερ του 1995 έκανε λόγο για «απόλυτη κατάχρηση εξουσίας».

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Kevin Spacey φέρεται να καθυστέρησε την παραγωγή της ταινίας «Συνήθεις ύποπτοι» το 1995, εκτιμά ο συμπρωταγωνιστής, Gabriel Byrne. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Ιρλανδός ηθοποιός υπογράμμισε πως δεν είχε ιδέα για τη «βία» που ασκούσε ο Spacey.

Μιλώντας για τα γυρίσματα της ταινίας, ο Byrne αποκάλυψε πως η συμπεριφορά του Spacey αντιμετωπιζόταν συχνά ως αστείο, χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτές οι «αρπακτικές» προθέσεις του. «Πέρασαν χρόνια μέχρι να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως τα γυρίσματα σταμάτησαν για έναν συγκεκριμένο λόγο, ο οποίος ήταν η ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Spacey» υπογράμμισε ο Byrne.

AP Images / Matthias Balk

Λόγων των καταγγελιών ο Spacey έχασε τους ρόλους του στην σειρά «House of Cards» και την ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου».

Ο Spacey είχε λάβει το βραβείο Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Bryan Singer. Λαμβάνοντας υπόψη τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει από τον Οκτώβριο, ο Spacey φέρεται να συνέχισε να εκμεταλλεύεται τη θέση του και να επιτίθεται σε νεαρούς άνδρες. Λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, o Spacey έχασε τον ρόλο του στη σειρά «House of Cards», ενώ η Sony τον αντικατέστησε στο «Όλα τα λεφτά του κόσμου».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Byrne συνέκρινε τον Spacey με τον Harvey Weinstein, κατηγορώντας και τους δυο για «απόλυτη κατάχρηση εξουσίας». Ο 67χρονος ηθοποιός εξήγησε πως είχε συνεργαστεί με τον Weinstein σε τρεις ταινίες και γρήγορα κατάλαβε τον χαρακτήρα του. Σύμφωνα με τον Byrne, o βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός είναι ένας «αχρείος νταής», ενώ συμπλήρωσε πως επεδείκνυε άθλια συμπεριφορά προς όλους, «όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες».

Invision/AP / Richard Shotwell

Ο Weinstein πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για την συμπεριφορά που φέρεται να επιδείκνυε για χρόνια.

Ο Byrne παραδέχτηκε πως είχε ακούσει «αόριστες φήμες» για την παρενοχλητική συμπεριφορά του Weinstein, τονίζοντας όμως την «αοριστία» τους, κάνοντας λόγο για κλειδωμένες πόρτες και γυναίκες σε κίνδυνο. «Το άκουσα μια δυο φορές από δυο πασίγνωστες ηθοποιούς, αλλά το πρόβλημα όταν ακούς κάτι τέτοιο είναι αν το μεταφέρεις ή όχι. Γιατί εάν δεν είναι αλήθεια, είναι άσχημο να διογκώνονται ψέματα ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν είναι δουλειά σου να πεις: “Δεν ήμουν εκεί, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, δεν ξέρω τι έγινε, απλά άκουσα την ιστορία”. Αλλά δεν ήξερα, όπως και αρκετός κόσμος  αγνοούσε το μέγεθος της βίας που ασκούσε πάνω σε γυναίκες» κατέληξε ο ηθοποιός.